Workshop de informare „Povestea ascunsa”: realitatea exploatarii umane

Lumea se schimba si odata cu ea apar forme din ce in ce mai subtile de exploatare umana, menite sa provoace confuzie persoanelor care nu au acces la realitatea dramatica pe care persoanele exploatate o traiesc.

Proiectul “A penny for your thoughts” (“Povestea ascunsa”) este un proiect international prezent in sase orase europene, in Bucuresti fiind sustinut de catre Fundatia Samilia si implementat de Asociatia ACSIS (detalii aici: http://samilia.org/a-penny-for-your-thoughts/).

Initiativa isi propune cresterea nivelului de constientizare a publicului larg cu privire la exploatarea sexuala si la formele pe care aceasta le ia in zonele geografice in care se desfasoara proiectul.

In 18 octombrie de la ora 18.30, cu ocazia Zilei europene de prevenire a traficului de persoane, in Bucuresti va avea loc un workshop de informare si clarificare, dedicat persoanelor care doresc sa inteleaga mai bine acest fenomen.

Temele clarificate si dezbatute in cadrul intalnirii vor viza intelegerea specificului traficului de persoane, clarificand in acelasi timp, din perspectiva psihotraumatologica, motivul pentru care apar adeseori rezistente in a intelege cu adevarat realitatea exploatarii umane.

Printre obiective amintim:

  • Clarificarea procesului de trafic de persoane si clasificarea tipurilor de exploatare;
  • Clarificarea factorilor predispozanti si de risc in fata recrutarii pentru trafic si exploatare, din perspectiva psihotraumatologica;
  • Perspective legate de exploatare sexuala: rezistente, mituri si tabu-uri;
  • Prezentarea rezultatelor si elementelor de impact ale proiectului “A penny for your thoughts” “Povestea ascunsa”.

Facilitatoarea intalnirii:

Psih. Livia Caciuloiu, co-fondator al Centrului Psihomedeor, psihoterapeut autonom cu competente in psihotraumatologie si asistare psihologica, cu experienta in implementarea programelor de preventie a traficului de persoane in Bucuresti si Chisinau in colaborare cu Asociatia ACSIS, membra a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).

Numarul de locuri este limitat iar workshop-ul este gratuit.

Pentru intrebari si inscriere, transmiteti un email la adresa livia.caciuloiu@psihomedeor.ro in care va rugam sa va specificati numele complet, urmand sa primiti din partea noastra un email de confirmare a locului rezervat.

Va asteptam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*