Copii

EMDR pentru copii

Tratament revolutionar bazat pe evidente clinice, recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii
(OMS, 2013) si de Institutul National pentru Sanatate si Excelenta in Ingrijire din Marea Britanie (NICE, 2005) ca interventie de prima linie in tratamentul traumei psihologice si a simptomelor legate de stres.

Cum vrei sa lucram impreuna?

Pasionati de capacitatea omului de reechilibrare si reglare, de invatare si adaptare, ne-am pus in slujba aprofundarii celor mai eficiente abordari de interventie psihoterapeutica, practicandu-le cu succes atat in cadrul sesiunilor de consiliere online, cat si fata in fata, la cabinetul nostru. Pastram aceleasi standarde de calitate inalta si dedicare, in cazul ambelor variante. Alege sa lucram impreuna asa cum vrei!

Cand cei mici sunt afectati de evenimente sau perioade foarte stresante, pot dezvolta simptome persistente, cu efect direct in dezvoltarea lor ulterioara. Pierderea unei persoane dragi, un accident in care au fost martori sau chiar implicati, certurile domestice sau experientele de violenta pot duce la dezvoltarea unor simptomatologii complexe, cum ar fi: pierderea apetitului,
declansarea si instalarea unei stari de hipervigilenta, cosmaruri, frici persistente,
comportamente repetitive sau decuplare emotionala.

Terapia EMDR faciliteaza tratarea amintirilor traumatice sau stresante (Eye Movement Desensitization and Reprocessing – Desensibilizare si reprocesare prin miscari oculare) si
reprezinta o metoda utilizata pentru tratamentul traumelor psihologice, a tulburarii de stress posttraumatic (TSPT) si a simptomelor legate de stres, in general. Acronimul se explica prin:

  • Desenzibilizarea – intensitatii emotiei pe care clientul o simte in timpul reamintirii evenimentului traumatic
  • Reprocesare – amintirilor evenimentului traumatic care au ramas neprocesate dupa finalizarea acestuia
  • Prin Miscarile ochilor – pentru ca ambele emisfere sa lucreze pentru reconectarea emotiilor si a cognitiilor pentru procesarea si reintegrarea completa a informatiilor

Terapia EMDR faciliteaza tratarea amintirilor traumatice sau stresante

Distanta dintre vise si realitate este actiunea…

Evidentele clinice au aratat faptul ca, in cazul copiilor, simptomele se diminueaza rapid sub tratamentul cu EMDR.

Fiind o forma de lucru profunda, primele intalniri se adreseaza parintior sau parintelui in grija caruia se afla cel mic, pentru a construi o baza de suport si siguranta in timpul inteventiei terapeutice. Astfel, este foarte important ca parintele sa fie pregatit pentru a contribui activ in sedintele de EMDR sub indrumarea psihoterapeutului, ca suport si co-terapeut, in functie de varsta copilului si nevoile lui.

In functie de complexitatea simptomelor si a cauzelor asociate, psihoterapeutul va elabora un plan de interventie pe care il vom discuta si agrea impreuna cu parintii.

In continuare, in timpul sedintelor de EMDR parintii (sau o persoana care ofera siguranta copilului si in ingrijirea careia se afla) vor fi prezenti alaturi de copil cu un rol bine stabilit, timp in care cel mic va fi indrumat de terapeut sa se orienteze la unele semnale sonore sau vizuale.

Sedintele de EMDR pentru copii au o durata variabila si presupun semnarea unui consimtamant informat de catre tutorele sau tutorii legali.

Durata interventiei și numărul de ședințe:

Exista studii care au indicat faptul ca mai mult de 80% dintre cazurile de tulburare de stress posttraumatic au fost tratate in 4-6 sedinte prin terapie EMDR de cate 90 de minute. Cu toate acestea insa, numarul sedintelor necesare este diferit in functie de problematica acuzata si de complexitatea istoricului personal.

ALEGE CU CINE VREI SA LUCREZI
LIVIA CACIULOIU
LIVIA CACIULOIU, PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT CO-FONDATOR CENTRUL DE CONSILIERE
PSIHOLOGICA PSIHOMEDEOR
ALEX CACIULOIU
ALEX CACIULOIU, PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT CO-FONDATOR CENTRUL DE CONSILIERE
PSIHOLOGICA PSIHOMEDEOR
TESTIMONIALE SI PARERI

Am mers la Livia cu problemele de somn si mers la toaleta ale fetitei mele de 4 ani. Am avut emotii foarte mari daca o sa stea sau nu, dar am fost surprinsa sa vad ca a functionat mult mai simplu decat ma asteptam. Pentru ea au fost 3 sedinte cu 15 minute de joaca. Ca nota amuzanta, mai mult a durat pregatirea mea pentru asta dar nici asta nu regret pentru ca am inteles exact la ce reactionez eu si la ce am eu de lucru cu mine. Acum nu mai avem probleme si suntem bine.

– L.M.

Am inteles cu adevarat ca problemele noastre de comunicare afecteaza copiii pentru ca am vazut cum s-a linistit baiatul cel mare dupa o sedinta de EMDR pe ultima noastra cearta. Mie mi-a deschis ochii si am hotarat impreuna cu sotul sa mergem la terapie de cuplu si sa ne rezolvam problemele. Experienta a fost un pas de cotitura pentru noi ca familie.

– M.A.

Cum vrei sa lucram impreuna?

Pasionati de capacitatea omului de reechilibrare si reglare, de invatare si adaptare, ne-am pus in slujba aprofundarii celor mai eficiente abordari de interventie psihoterapeutica, practicandu-le cu succes atat in cadrul sesiunilor de consiliere online, cat si fata in fata, la cabinetul nostru. Pastram aceleasi standarde de calitate inalta si dedicare, in cazul ambelor variante. Alege sa lucram impreuna asa cum vrei!