Teatru in scop caritabil pentru prevenirea abandonului maternal

In 2011 am parasit mediul corporatist. Ritmul vietii mele era pe fast-forward, zilele treceau extrem de repede, erau pline de realizari insa… nu de acele realizari de care aveam cu adevarat nevoie. Imi doream sa fiu un psihoterapeut profesionist, full time – nu doar dupa programul de 8-9 ore de job, asa cum fusesem in ultimii ani. Aveam nevoie sa stiu ca ma trezesc dimineata pentru asta, ca invat constant pentru ca am si ocazia sa practic, ca ma dezvolt pentru a fi un psihoterapeut si mai bun, cu experienta relevanta si rezultate palpabile. Iar cand stii ce iti doresti, schimbarile vin parca de la sine.

Asa am inceput sa lucrez cu o echipa minunata pentru- si alaturi de- familii cu un singur parinte, la Asociatia ACSIS (Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala). ACSIS ofera din 2004 servicii integrate familiilor monoparentale aflate in dificultate psiho-sociala si se implica activ, constant si consistent in derularea activitatilor de prevenire a abandonului maternal. Aici nevoia mea de implicare a fost intru totul satisfacuta pentru am putut sa vad si sa asist multi oameni mari si mici care renasc si care infloresc primind ajutorul potrivit, la momentul potrivit.

Imagineaza-ti o femeie care este ani de-a randul abuzata si terorizata de partenerul ei si care alege sa fuga de acasa impreuna cu copiii sai pentru a ii proteja si pentru a isi salva viata;

Imagineaza-ti o doctoranda care isi pierde jobul si casa si care trebuie- cumva – sa isi creasca singura copilul;

Imagineaza-ti o femeie al carei sot a murit subit si care trebuie sa isi intretina singura copiii;

Imagineaza-ti o adolescenta fara parinti aproape, care ramane insarcinata accidental si al carei viitor este incert.

(detalii, cifre si testimoniale si in interviul de aici: http://ziarullumina.ro/reportaj/o-sansa-pentru-mamele-singure-de-nu-si-parasi-copiii

Sute de femei luptatoare aflate in situatii greu de imaginat si mai ales de gestionat se confrunta cu riscul de a isi abandona copiii, insa sunt ajutate de ACSIS sa ii pastreze in familie. Cum? Prin intermediul proiectelor desfasurate de o echipa de oameni inimosi prin care cei mici primesc alimente, hainute, rechizite scolare, jucarii si sustinere materiala de urgenta.

Insa aici nu schimburile materiale sunt cele importante, pentru ca mamicile sunt cooptate in programe complexe de asistenta in care primesc consiliere psihologica profesionala, lucreaza indeaproape cu un asistent social dedicat si sunt consiliate pentru o reintegrare socio-profesionala de durata. Aici stiu ca pot primi o vorba buna, o incurajare sincera si un plan concret de restabilire a echilibrului.

Am intalnit si consiliat aici sute de parinti singuri care erau foarte aproape sa isi piarda copiii: mamici si tatici dezorientati, cu rani adanci pe suflet si uneori pe corp, insa care nu renuntau la lupta pentru viitorul copiilor lor.

Pot sa scriu si sa va povestesc multe despre perioada frumoasa pe care am trait-o alaturi de Asociatia ACSIS insa doresc sa va implic si pe voi in sustinerea reechilibrarii acestor familii.

Asa ca va dau intalnire duminica, pe 14 iunie 2015 de la ora 18.00 in Godot Café unde se va juca o piesa de teatru in scop caritabil! Nu este prima oara cand mari artisti se reunesc pentru a sustine activitatile Asociatiei ACSIS (cititi mai multe aici). De aceasta data, prin piesa NOI 4, Marius Manole, Lia Bugnar, Maria Obretin si Ilinca Manolache se vor implica in sustinerea mamicilor si copiilor ajutati de ACSIS. Partenerii evenimentului sunt 24/7 Dental si Camera de Comert Britanica Romana iar biletul de intrare costa doar 40 lei,  toate incasarile urmand a fi donate!

Eu si Alex vom fi cu siguranta acolo si sper din suflet sa veniti si voi! Daca nu reusiti, impartasiti vestea aceasta apropiatilor vostri, pentru ca: piesa e tare faina 🙂 , ne putem intalni acolo 🙂 si, mai ales, ajutam impreuna copii crescuti de parinti singuri!

11143728_932855976735349_3477048608594169375_n

Aici gasesti evenimentul creat pe facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaAcsis?fref=ts

Sa ne vedem cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*