Sustinerea familiei in doliu: workshop pentru consilieri scolari #decenusemaiintoarce Piatra Neamt

12289532_906274966115801_8909185783541381696_nWorkshop-ul pentru consilieri scolari “Sustinerea familiei in doliu: copil, adolescent, parinte, adult” a adus impreuna 26 de conslieri scolari, logopezi si psihoterapeuti care au dorit sa afle cum pot fi de un real ajutor persoanelor pe care le asista in urma pierderii unui om drag. Workshop-ul a avut loc la Piatra Neamt in 21 noiembrie.

Acum 5 ani cand am inceput sa lucrez cu persoane care au pierdut un om drag- sau care erau pe cale sa il piarda- un astfel de workshop ar fi fost pentru mine vital (mai mult decat util). Personal si profesional cred cu tarie ca in practica psihoterapeutica este necesara o buna autocunoastere si o analiza serioasa a propriilor experiente pentru a fi cu adevarat de ajutor omului din fata care ne solicita. Iar daca un proces de consiliere psihologica ar putea sa nu atinga temerile existentiale profunde ale psihoterapeutului, ei bine, intotdeauna in lucrul cu persoanele care au pierdut un om drag acestea pot iesi la iveala. In acest sens, cunoasterea propriilor vulnerabilitati si limite profesionale (din acel moment) ne ajuta, ne directioneaza si ne orienteaza cu claritate catre ceea ce avem de dezvoltat la noi- pentru a ajuta pe ceilalti.

Lasand parerile personale la o parte, 🙂 sa va povestesc acum despre frumoasa experienta de la Piatra Neamt. Am gasit acolo oameni si profesionisti preocupati in mod real de familiile cu care lucreaza, constienti de rolul important pe care il au. Workshop-ul a fost interactiv– nu am fost niciodata adepta monologurilor- si am clarificat impreuna directii de actiune concreta in provocarile intalnite pana acum in cabinet. Care sunt resursele familiei si persoanelor dupa o pierdere, ce pierde fiecare membru al familiei, diferentele dintre doliul sanatos si cel patologic, in ce fel si cand intervenim in cabinet in relatia cu copiii si adultii care pierd un om drag si cum facilitam un grup de sprijin au fost doar cateva subiecte pe care le-am clarificat si dezvoltat in cele aproape 7 ore petrecute impreuna.

Am plecat cu multe amintiri frumoase din Piatra Neamt iar acum pregatesc cu drag si entuziasm workshop-ul interactiv, informativ si gratuit din 27 noiembrie.

Aici va invit sa vizualizati alte cateva testimoniale oferite de participanti.

Urmatoarele 2 workshop-uri interactive gratuite despre cum putem ajuta copiii

in perioada de doliu vor avea loc in:

  1. Ploiesti: 27 noiembrie: ora 17.00- 20.00, sala Meridian a Bibliotecii Nicoae Iorga
  2. Brasov: 28 noiembrie: ora 17.00- 20.00, Academia de Masaj

Aceste workshop-uri informative se adreseaza adultilor- parinti, profesori, educatori, consilieri scolari– care isi doresc sa primeasca informatii de baza pentru sustinerea copiilor care au pierdut un om drag. Participarea la workshop-uri este gratuita , acestea fiind oferite probono de facilitatori, ca parte a Campaniei de constientizare a perioadei de doliu la copii.

Campania “Sustinem copiii care vad lumea in albastru” este organizata pentru prima oara in Romania la initiativa Centrului Psihomedeor, alaturi de voluntarii implicati si este o initiativa 100% gratuita. Mai multe informatii despre Campanie puteti citi aici.

Va asteptam la workshop-uri! 🙂 Si nu uitati: toate aceste eforturi si activitati isi doresc sa faca mai clar faptul ca dupa pierderea unui om drag, copiii sunt afectati si de multe ori nu stiu cum sa isi exprime emotiile. Doliul lor exista, insa nu este exprimat de multe ori asa cum noi, adultii, ne-am astepta. Ne dorim sa clarificam impreuna care sunt semnele prin care un copil isi arata suferinta, nevoile lui si ce putem face noi pentru ca aceasta perioada sa treaca mai usor. #decenusemaiintoarce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*