S-a incheiat Campania de Constientizare a perioadei de Doliu la Copii! #decenusemaiintoarce

12394256_766043763502221_793097348_o

Dragii nostri,

Campania de Constientizare a perioadei de Doliu la Copii s-a incheiat duminica (13 decembrie), odata cu workshop-ul informativ sustinut gratuit in Pitesti (foto aici), asa ca ne-am gandit sa facem un scurt rezumat al lucrurilor pe care am reusit sa le facem alaturi de prietenii si colegii nostri voluntari in acest proiect.

Pentru cei care nu ne-ati urmarit de la inceput, as vrea sa stiti ca aceasta campanie a fost implementata probono si organizata pentru prima oara in Romania la initiativa Centrului Psihomedeor alaturi de persoane din Piatra Neamt, Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Pitesti, initiativa sustinuta de ONG-ul britanic Children’s Grief Awareness si aliniata la demersurile de la nivel international de informare cu privire la aceasta problematica. Toate fondurile stranse au fost orientate catre achizitionarea cadourilor pentru copii (din ultima parte a proiectului) si majoritatea voluntarilor au contribuit personal in sustinerea activitatilor.

Am initiat aceasta campanie pentru a preveni complicatiile care pot aparea in familiile afectate de pierderea unui om drag si pentru a contribui la sanatatea comunitatii. Pana in prezent, prin lucrul direct cu aceste familii in ultimii 5 ani, am observat direct cum in perioada de doliu nevoile si manifestarile copiilor sunt adesea neintelese sau scoase din context, asa incat am considerat necesara demararea acestei campanii in beneficiul intregii familii afectate de pierdere.

Activitatile si-au propus atat familiarizarea publicului larg cu nevoile copiilor in perioada de doliu cat si constientizarea importantei sanatatii emotionale a adultilor aflati in proximitatea acestora. In acest sens, au fost organizate o serie de activitati (detalii aici) de informative si de constientizare insa si o activitate de suflet prin care copiii aflati intr-un centru de plasament (de stat, din Bucuresti) au fost surprinsi in ziua de Mos Nicolae cu cadouri frumoase si utile (foto aici). Toate activitatile campaniei au fost comunicate in online alaturi de Htag-ul #decenusemaiintoarce.

12314668_909358732474091_314862606885816992_o

Cum au decurs workshop-urile in toate orasele, testimoniale scrise si video si fotografii: aici

Conform statisticilor, in campania online au fost implicate peste 1000 de persoane care au transmis mesaje de incurajare si solidaritate copiilor sau care au dat vestea activitatilor noastre mai departe. In statistica au fost luate in considerare doar persoanele care au folosit htag-ul campaniei in postari, insa am observat ca majoritatea persoanelor care ni s-au alaturat in timp nu au folosit acest htag, asa ca personal nu m-as opri la acest numar 🙂

La workshop-urile pe care le-am facilitat au participatcadre didactice, psihologi, consilieri scolari, logopezi, psihoterapeuti, studenti, persoane direct interesate de subiect care s-au implicat impartasind informatii, intrebari, situatii personale si feedback-uri utile si relevante pentru organizarea urmatoarelor noastre workshop-uri. Multumim tuturor participantilor pe aceasta cale pentru incredere, timp investit si disponibilitatea de a oferi atentie si sprijin adecvat copiilor si familiilor care pierd un om drag!

Insa in primul rand, intaresc din nou faptul ca reusita acestei campanii nu ar fi fost aceeasi fara implicarea voluntara a unor oameni extraordinari care ne-au fost alaturi investind timp, experienta profesionala si resurse personale in organizarea evenimentelor, crearea si distribuirea mesajelor si strangerea cadourilor pentru copii! Iar pentru ca multi dintre eu au dorit sa ramana anonimi, am ales sa le multumim personal si sa ne asiguram ca toata implicarea lor este valorificata intr-o campanie gestionata responsabil si profesionist.

12295523_906274552782509_6837155022074855330_n12308102_908277695915528_5814462913691845483_o

workshop doliu la copii

DSCN1820

Multe multumiri merg si catre:

MAD Ideas

Pandorra

Radio Lynx

KidsEducation

CJRAE Neamt

Biblioteca Judeteana Nicolae Iorga, Ploiesti

Ploiesti TV

Academia de Masaj, Brasov

EquilibruPsi

Inbratelamami.ro

Teatrul Elisabeta

Biblioteca Universitatii Pitesti

Si va multumim si voua, celor care ati ales sa va informati prin activitatile noastre, celor care ne-ati urmarit oferindu-ne timpul si increderea voastra! Tineti legatura cu noi aici si va asiguram ca vom reveni cu noi si noi activitati de prevenire a complicatiilor si intretinere a sanatatii comunitatii.

Cu drag,

Alex si Livia

(echipa Psihomedeor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*