Relatii toxice: cand este sanatos sa te distantezi de parinti

PhotoGrid_1435330650265Subiectul parintilor toxici este tabu. 

Iar ca orice tabu, are efectul impovararii cu vinovatie, frustrare, furie si frica tocmai pe cei care isi doresc cel mai mult echilibrarea si reglarea relatiei: pe copii. 

Am acceptat deci cu multa deschidere invitatia Psychologies de a aborda acest subiect (cititi articolul aici)  si am descris trei situatii in care este necesar pentru sanatatea personala si relationala aducerea unei distante in relatia cu parintii. 

Fie ca dorim sau nu sa recunoastem, fiecare dintre noi cunoaste cel putin o persoana implicata intr-o relatie dificila cu unul ditre parinti. Fie ca a incercat sa puna limite pentru a i se respecta autonomia, fie ca a simtit prea multa distanta ori detasare din partea parintilor, tensiunile se simt inca si in viata adulta, adeseori incarcate de presiunile vietii cotidiene. 

„Nu întotdeauna însă soluția sănătoasă este distanțarea, iar pentru a înțelege dacă există sau nu alte variante prin care se poate gestiona o relație toxică este nevoie să urmezi câteva direcții de clarificare.”  Te invit deci sa citesti articolul pe care l-am scris pe aceasta tema urmand linkul acesta (click aici). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*