Noutati profesionale

Lunile care au trecut au fost incarcate si pline de satisfactii. Multi cunoscuti mi-au reprosat- pe buna dreptate- faptul ca nu mi-am povestit activitatile si ca am tinut doar pentru mine experientele pe care le-am trait.

Proiectele in care sunt implicate actualmente sunt de nisa si mai putin “comerciale”, astfel incat intr-un fel imi pare de prisos sa vorbesc despre ele. Important de stiut este ca proiectul nostru “Exista viata dupa doliu” creste si infloreste; am intalnit si asistat oameni minunati, supravietuitori curajosi care au decis sa lupte cu durerea pentru viata lor. In prezent coordonez aici activitatile terapeutice din Bucuresti, coordonez sedinte de intervizare profesionala din tara, coordonez si recrutez voluntari si fac multe activitati marunte de organizare interna, menite sa ajute in functionarea cat mai usoara si eficienta a activitatilor asociatiei.

Problematica familiei monoparentale in Romania este prea putin abordata, cu toate ca numarul cazurilor este in crestere iar dificultatea asistarii lor este crescuta. Asociatia ACSIS (Asociatia pentru o comunitate solidara si interventie sociala) ajuta cu mult succes acest tip de familii, chiar daca uneori asta implica un consum enorm de energie, timp, si o tona de creativitate pentru abordarea corecta a fiecarui caz in parte. Despre aceasta asociatie draga mie va invit sa cititi aici: www.acsis.ro.

In perioada aceasta m-am implicat activ si in prevenirea traficului de persoane, realitate cu care prea multi oameni se intalnesc. Bineinteles, atat fenomenul traficului de persoane cat si asistarea victimelor sunt subiecte delicate, despre care multi nu gasesc confortabil sa vorbeasca, sau chiar sa asculte. In lunile acestea am observat in practica felul in care fuga de realitate, negarea si evitarea isi fac simtita prezenta atat de des in vietile oamenilor care traiesc intr-o realitate personala, insa incompleta si periculoasa: daca negi riscul, pericolul nu dispare. Va voi povesti poate mai multe despre experientele mele in aceste domenii, in functie de feedback-urile voastre.

Multe lucruri bune s-au intamplat. Training-uri, workshop-uri, grupuri de suport pe diferite teme, grupuri de dezvoltare personala si zeci de ore de facilitare a schimbarii pentru oameni deosebiti, plini de resurse, care au indraznit sa isi doreasca sa isi imbunatateasca viata.

Va multumesc pentru ca sunteti inca alaturi de mine dupa atata timp in care nu am mai postat nimic, pentru ca imi cititi blog-ul si pentru toate feedback-urile voastre! 🙂 Promit sa scriu mai des.

Cu drag,

Livia