Constelatii de grup prin metoda propozitiei intentiei

Metoda propozitiei intentiei

Constelatii de grup prin metoda propozitiei intentiei

Cum vrei sa lucram impreuna?

Pasionati de capacitatea omului de reechilibrare si reglare, de invatare si adaptare, ne-am pus in slujba aprofundarii celor mai eficiente abordari de interventie psihoterapeutica, practicandu-le cu succes atat in cadrul sesiunilor de consiliere online, cat si fata in fata, la cabinetul nostru. Pastram aceleasi standarde de calitate inalta si dedicare, in cazul ambelor variante. Alege sa lucram impreuna asa cum vrei!

Metoda propoziției intenției dezvoltată de către prof. dr. Franz Ruppert este o formă de lucru bazată pe o serie de teorii validate științific și reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de înțelegere și facilitare a vindecării efectelor traumelor psihice recunoscute în prezent.

În urma unui eveniment extrem sau a unei întregi perioade solicitante, psihicul nostru dezvoltă o serie de strategii de supraviețuire și adaptare la criză. Chiar dacă la momentul respectiv aceste modalități de supraviețuire sunt cele mai potrivite, după încheierea situației traumatice aceste adaptări rămân active și ajung să facă parte din viața noastră generând efecte în lanț. De aceea, spre exemplu, apar situații în care în viața adultă reacționăm că niște copii sau în feluri care nu ne reprezintă.

În plus, experiențelor personale li se adaugă, prin intermediul relației de atașament, trăirile și experiențele părinților și îngrijitorilor, adeseori nediferențiate de cele personale în perioada noastră de dezvoltare

Psihicul uman este un “fenomen multigenerational” (Franz Ruppert), care înglobează în propria-i dezvoltare urmările relațiilor de atașament pe care le-a trăit. De aceea, simptomele din viață prezenta pot fi cu adevărat înțelese, clarificate și soluționate doar privindu-ne cu compasiune și blândețe întregul tablou al dezvoltării noastre, inclusiv relațiile de atașament.

Lucrul în grupul închis oferă cadrul potrivit pentru exploarea de sine într-un cadru terapeutic stabil și sigur, alaturi de persoane care vor deveni o rețea de suport constanta și accesibila și intre întâlniri.

Modalitatea de lucru prin metoda intenției oferă posibilitatea de a clarifica ce se întâmplă cu noi înșine și care sunt modalitățile de a ne echilibra, într-o manieră sănătoasă și sigură.

Distanta dintre vise si realitate este actiunea…

ACEST PROGRAM ȚI SE POTRIVEȘTE DACA:
 • Iți dorești să iți poți exprima emoțiile și trăirile sănătos și potrivit fiecărei situații
 • Iți dorești să iți vindeci rănile din trecutul tău și din relațiile prezente
 • Ai nevoie de un spatiu liniștit și sigur pentru tine și exprimarea emoțiilor tale
 • Ai nevoie să iți clarifici direcții și decizii legate de viață ta
 • Iți dorești să iți amintești experiențe din trecutul tău pentru a iți clarifica unele dinamici din prezent
 • Dorești să ai mai multa încredere în tine, bazandu-te pe propria înțelegere și cunoaștere
 • Iți dorești să iți recapeți încrederea în oameni și să iți construiești relații sănătoase
 • Dorești să pui limite în relații și să iți singur/a decizii
 • Iți dorești să iți clarifici și construiești propria identitate, fiind conștient de moștenirea familiala și culturala, fară a te confunda cu aceasta
 • Cauți un mod de lucru care să se centreze pe tine și obiectivele tale
Grupul inchis de lucru cu metoda propozitiei intentiei se refera la o forma de lucru terapeutica profunda si revelatoare in care participantii inscrisi raman constanti de-a lungul unui numar prestabilit de sedinte si cuprinde 2 zile in care fiecare participant:
 • Va lucra propria intenție, respectiv, va lucra ca rezonator în procesele colegilor de grup
 • Va avea in grupul de suport prezent in mod constant un al doilea psihoterapeut IoPT, disponibil pentru suport si el intre sedinte si in timpul lucrului
 • Va lua parte la sesiuni de debriefing legat de lucrul personal și suport terapeutic, bazat pe teoria și psihoterapia identității actualizate (IoPT)
 • La cerere, va primi materiale sau ghidaj in identificarea unor surse de informatie actualizata legate de psihoterapia traumei

Contravaloarea modulelor, datele acestora si urmatorul grup de lucru prin metoda propozitiei intentiei va fi anuntat in sectiunea de Evenimente a site-ului

ALEGE CU CINE VREI SA LUCREZI
LIVIA CACIULOIU
LIVIA CACIULOIU, PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT CO-FONDATOR CENTRUL DE CONSILIERE
PSIHOLOGICA PSIHOMEDEOR
ALEX CACIULOIU
ALEX CACIULOIU, PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT CO-FONDATOR CENTRUL DE CONSILIERE
PSIHOLOGICA PSIHOMEDEOR
TESTIMONIALE SI PARERI

Este o experienta complet diferita de grupurile de dezvoltare personala sau workshop-urile la care am participat. Oamenii din grup sunt minunati, suportivi, empatici, facilitarea la fel. Am ales sa particip pentru lucrul unor experiente personale pe care imi era greu sa le abordez altfel, iar rezulatele se vad si se simt.

– I.B.

Pentru mine lucrul cu metoda intentiei este de fiecare daca o experienta unica, o schimbare de perspectiva asupra mea si felului in care sunt. Fiecare proces este atat de diferit si atat de revelator! Chiar daca am experiente anterioare cu dezvoltarea personala si cunoasterea de sine, pot sa spun ca aici este o forma accelerata de lucru, mult mai profunda decat in alte abordari. Recomand si multumesc!?

– V.T.

Cum vrei sa lucram impreuna?

Pasionati de capacitatea omului de reechilibrare si reglare, de invatare si adaptare, ne-am pus in slujba aprofundarii celor mai eficiente abordari de interventie psihoterapeutica, practicandu-le cu succes atat in cadrul sesiunilor de consiliere online, cat si fata in fata, la cabinetul nostru. Pastram aceleasi standarde de calitate inalta si dedicare, in cazul ambelor variante. Alege sa lucram impreuna asa cum vrei!