Familia si timpul- la Trinitas TV

In luna noiembrie am fost invitata sa vorbesc despre managementul timpului din perspectiva parintilor cu o viata profesionala solicitanta in cadrul emisiunii educative „Lumini pentru viata” realizata si difuzata de Trinitas TV. A fost o tema bine aleasa, utila, cu o structura clara si bine definita, insa care a deschis noi subiecte de discutie care se ascund in spatele conceptelor si tehnicilor de time management

Lipsa timpului petrecut cu familia si oboseala provocata de toate sarcinile de peste zi a fost punctul de plecare al discutiei noastre. 

10712938_1482170278738188_890445743895878207_nPe langa oferirea de solutii pentru managerierea si organizarea eficienta a timpului personal si profesional, am dorit sa merg putin mai departe si sa deschid noi directii de discutie legate de rolurile multiple (asumate sau conferite, constientizate sau nu) pe care o mama le are si impactul lor in timpul alocat familiei. Asteptarile societatii, asteptarile familiei de origine sau ale sotului si persoanelor semnificative pun o presiune reala asupra asumarii unor sarcini care „trebuie” duse la bun sfarsit de catre mama-salvator. Constientizarea pattern-urilor si a prescriptiilor transgenerationale au rolul de a clarifica si de a separa propriile dorinte si nevoi de cele ale familiei noastre de origine si de cele ale societatii, conferindu-me libertatea necesara pentru a ne exprima individualitatea si creativitatea. 

Ma bucur pentru deschiderea pe care am gasit-o in platoul emisiunii „Lumini pentru viata” si multumesc pentru invitatie si prezenta doamnei Julieta Mihailescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*