Intrebarile din interviuri

Alegerea intrebarilor potrivite pentru un interviu este una dintre cele mai importante aspecte care duc la inchiderea cu succes a unui proces de recrutare si selectie in timp optim. Personal, sunt fascinata de multitudinea de competente pe care le poti testa printr-o intrebare bine construita, adresata corect, iar intocmirea ghidurilor de interviu pentru diferite pozitii m-a pasionat din prima mea zi de HR-ist.

La un simplu search pe orice motor de cautare, veti gasi numeroase articole despre cum recruiter-ul poate „incolti” sarmanul candidat adresandu-i intrebari elaborate, si chiar si exemple concrete de ghiduri de interviu structurate pe competente. Candidatul poate gasi intrebarile cele mai frecvent adresate, iar daca doreste sa se pregateasca pentru un interviu in mod corespunzator, poate gasi si raspunsurile optime pentru „intrebarile- capcana” ale recruiter- ului. In ultima perioada, am avut oameni foarte bine pregatiti pentru interviu, care in mod clar citisera aceste articole, iar lucrul asta nu poate decat sa ma bucure.

Candidatii bine pregatiti de acasa sunt printre preferatii mei. De ce? Bineinteles, sunt motivati.. insa pe de alta parte, se asteapta ca recruiter-ul sa nu ii mai poata surprinde. Sunt relaxati, cu zambetul pe buze, au un CV bine pregatit, cunosc intrebarile care se adreseaza in mod normal pentru pozitia pentru care aplica, si cunosc competentele pe care vor fi testati. Aceste persoane sunt niste provocari frumoase pentru recrutori, care sunt pusi in ipostaza de a crea chiar in momentul respectiv modalitati de evaluare noi. Rezultatele interviului tine in aceste cazuri in mare parte de profesionalismul consultantului de HR- creativ, curajos, focusat, care se poate adapta persoanei din fata, nefiindu-i teama sa lase ghidul de interviu la o parte si sa creeze intrebari noi, speciale pentru omul din fata lui.

In cele ce urmeaza am inclus cateva imagini foarte sugestive de pe http://theoatmeal.com . Enjoy!

One thought on “Intrebarile din interviuri

  1. Foarte sugestive imaginile. Si eu ma simt cam la fel ca si candidatul din desene atunci cand trebuie sa raspund la „mini interviurile” de pe diverse site-uri de recrutari.
    Din pacate, daca intrebarile sunt aceleasi si candidatul si-a invatat „poezia”, angajatorul se poate trezi cu o persoana nepotrivita postului… Tatal meu a avut parte de asemenea surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*