Grup de suport in perioada de doliu pentru copii

Copilaria este “perioada fara griji” in care copilul se joaca, rade, invata si se bucura de iubirea parintilor. Sau- cel putin- asa dorim sa fie prezentul tuturor copiilor.

Pentru copiiCand unul dintre parinti moare, cel mic se confrunta cu o serie de intrebari care vin prea curand si brutal si pe care nu le poate integra si intelege. Etapa de dezvoltare in care se afla cel mic nu ii permite de cele mai multe ori sa se adapteze realitatii, asa incat raman cuvinte nespuse si emotii neprocesate care conduc spre somatizari sau chiar depresie.

Lucrand cu copiii care au suferit pierderea unui parinte din 2003- ca voluntari si apoi in colaborare cu sisteme de stat si ONG-uri- am aflat ca fiecare copil se poate reechilibra emotional si poate invata sa se deschida fata de parintele ramas langa el, chiar si dupa pierderea unui parinte.

Grupuri de suport si dezvoltare emotionala gratuite

pentru copiii cu varste intre 4- 10 ani care sunt afectati de pierderea unui parinte

In acest sens, organizam in Bucuresti din luna martie grupuri de suport si dezvoltare emotionala gratuite pentru copiii cu varste intre 4- 10 ani care sunt afectati de pierderea unui parinte.

Grupurile sunt formate din 6 copii de varste apropiate, grupati in functie de etapa de dezvoltare in care se gasesc. Abordarea terapeutica este prin joc si art-terapie.

Grupul este facilitat de un psihoterapeut autonom autorizat COPSI al Centrului Psihomedeor, cu experienta in psihoterapia doliului (acut si complicat).

Pana in 4 martie 2016, persoanele interesate sunt rugate sa se inscrie aici, specificand in subiectul mailului „Grup sprijin pentru copii„.

*In cazul in care printre cunoscutii vostri este vreo persoana careia i-ar putea folosi acest grup de suport, ajutati-o sa treaca mai usor prin aceasta perioada impartasindu-i aceasta informatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*