ALEX CACIULOIU, Psiholog si psihoterapeut

ALEX CACIULOIU, Psiholog si psihoterapeut

Sunt pasionat de a ajuta oamenii să-și revină, să crească și să-și atingă potențialul. Filozofia și stilul meu profesional au fost puternic influențate de abordările psihologice umanist-pozitive, psihodinamice și centrate pe emoție, precum și de experiența din mediul corporate în care am activat ca specialist și manager resurse umane.

Experiența practica din ultimii 9 ani în consiliere psihologică și psihoterapie îmi permite să facilitez procesul de echilibrare psihologică și revitalizare într-o paletă largă de aspecte personale dificile, precum atacurile de panică, starie de depresie, stimă de sine scăzută, anxietate, trauma simpla sau repetată, dependență și recuperare, suferință psihologică legată de pierdere și problemele de adaptare legate de provocările vieții de zi cu zi, aspecte toxice de relaționare interpersonală

De asemenea, consiliez cupluri aflate situații critice, în impas (traume de atașament, divorț, conflicte, infidelitate, schimbări profunde), pe care le ajut să își intelega nevoile reciproc și să negocieze împlinirea acestora fară frustrări de durată. Sunt psiholog-psihoterapeut și consilier psihologic atestat de Colegiul Psihologilor din Romania cu numărul de înregistrare 10162. M-am specializat în furnizarea de terapii individuale, de cuplu și de grup adaptate în mod sensibil nevoilor individuale.

Am absolvit în anul 2007 Facultatea de Psihologie din cadrul Universității “Transilvania” din Brașov și m-am format că psihoterapeut experiențial în cadrul “Societății de Psihoterapie Experientiala din România”. Mi-am continuat studiile urmând programul de Masterat “Psihotraumatologie și consiliere psihologică” la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București.Din 2009 m-am aplecat intensiv asupra procesului de vindecare pentru persoane care au suferit pierderea unui om drag sau a unei relații semnificative prin despărțire, divorț sau deces.

Am avut astfel privilegiul de a primi încrederea acestor persoane și de a facilita reacția acestora în perioadele în care au experimentat stres la cote înalte din cauza situațiilor imprevizibile, bulversante și ieșite de sub control.


Cred cu putere în capacitatea fiecărui individ de a-și regăși echilibrul și sănătatea emoțională atunci când întâlnește o relație bazată pe respect reciproc, autenticitate și acceptare.

ALEX CACIULOIU, PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT
CO-FONDATOR CENTRUL DE CONSILIERE PSIHOLOGICA PSIHOMEDEOR

CERTIFICARI

 • Formare in Psihotraumatologie Multigenerationala Orientata spre Identitate (in curs, 2018- 2020)
 • Membru colaborator al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei
 • Membru EMDR Romania. Psihoterapeut EMDR, (Eye Movement Desensitization Reproccessing), format si certificat de Anna Rita Verardo, 2016
 • Formare in Terapia EMDR pentru Tulburarea de Personalitate Borderline, (Dolores Mosquera)
 • Formare in Tratarea Tulburarilor disociative cu EMDR: Abordarea Progresiva (Dolores Mosquera)
 • Formare EMDR in tratamentul tulburarilor anxioase si a traumei complexe (Ad de JONGH)
 • Master Psihotraumatologie si Asistare psihologica, Universitatea Bucuresti
 • Consilier psihologic si Psihoterapeut cu drept de libera practica in regim autonom, specializat in evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei
 • Membru al Colegiului Psihologilor din Romania (COPSI), cod personal 10162
 • Trainer autorizat MECT si CNFPA, specializat in livrarea de traininguri corporate de comunicare / soft skills
 • Facilitator de grupuri de dezvoltare personala, grupuri de suport cu teme diverse si workshop-uri tematice
 • Afiliat Colegiului Psihologilor din Romania
 • Membru in Societatea de Psihoterapie Experientiala din Romania
 • Psihopedagog, cu formare de 4 ani in Psihologie si Stiintele Educatiei (Universitatea Transilvania, Brasov)

Formare continua

Curriculum Vitae
Povestea mea
Trimite mesajul tau

Daca ai o intrebare si doresti sa intri in legatura cu noi, te asiguram de toata disponibilitatea noastra!
Vom raspunde personal tuturor mesajelor pe care le vom trata cu respect si confidentialitate.

  Suntem in contact permanent cu tine