Cuplul la a doua casatorie: provocari si solutii

a doua casatorieIn numarul din 3 octombrie al revistei Click! pentru Femei am contribuit cu idei despre provocarile prin care trec cuplurile aflate la a doua casatorie. 

Multe cupluri aflate la a doua casnicie traiesc provocari si oportunitati diferite celor casatoriti pentru prima oara. In ciuda mitului care sustine ca la a doua casatorie experienta de a gestiona dificultatile relationale sau financiare reduce numarul diferentelor de opinie in cuplu, in realitate pentru ambii parteneri acestea pot fi doar cateva dintre provocarile pe care trebuie sa le gestioneze.

Intreruperea unei casnicii- fie ca s-a realizat prin despartire sau decesul unuia dintre parteneri- nu inseamna finalizarea totala a legaturilor cu viata anterioara. Chiar si in cazul casniciilor finalizate cu acordul ambilor parteneri, despartirea aduce cu sine dezamagire, sentimente de frica si indoiala in fortele proprii si in viitor, adaptarea la noul statut fiind o etapa naturala si necesara. In acest moment se contureaza unele concluzii personale legate de relatii si casnicie care in timp se transforma in convingeri de viata formulate ca adevaruri de sine statatoare si general valabile, spre exemplu “ nu voi mai avea niciodata incredere in nimeni”, “sunt o persoana puternica, nimeni nu ma va mai controla” sau “niciodata sa nu iti lasi sentimentele sa se vada pentru ca poti fi ranit/a”. In functie de aceste convingeri personale va fi facuta urmatoarea alegere parteneriala si in acelasi timp vor face ca majoritatea situatiilor din noua casnicie sa fie vazute prin filtrele create de cea dintai (continuarea, in articolul atasat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*