Cum poate depasi adolescentul divortul parintilor

divorceIn situatiile in care divortul parintilor are loc cand copilul lor se afla in perioada adolecentei, este important sa fie cu adevarat inteleasa presiunea pe care o traieste acesta.

In acest context, adolescentul se confrunta cu presiune din doua directii mari, complexe fiecare: (articolul intreg aici)

  • prima directie este reprezentata de transformarile caracteristice perioadei de adolescenta (fiziologice, psihologice, sociale) 
  • a doua directie este reprezentata de insusi contextul familial pe care adolescentul il traieste: expunerea la relatia dintre parinti (ce vede, ce nu vede, ce intelege si ce nu, ce simte fata de tot ceea ce se intampla), relatia sa cu fiecare dintre parinti, respectiv, relatiile pe care le are (si care se transforma in urma divortului parintilor) cu familia sa  extinsa. 

In acest sens, adolescentul are adeseori mult mai multe intrebari si preocupari decat isi imagineaza parintii sau cei apropiati, de cele mai multe ori fiind catalogati, etichetati sau incadrati simplist in categoria „adolescent rebel”. Este vital sa intelegem cu adevarat contextul in care adolescentii se afla pentru a interveni potrivit si pentru a ii putea fi alaturi asa cum are nevoie pentru a trece cu bine prin divortul parintilor. 

Pentru asta, am scris la invitatia Psychologies articolul publicat aici (click pentru link) in care am specificat cateva din modalitatile pe care parintii si cei apropiati adolescentilor le pot aborda pentru a le fi alaturi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*