Cum ajut un copil care a pierdut un om drag: workshop Ploiesti si Brasov #decenusemaiintoarce

Cum ajutam un copil aflat in perioada de doliu?

Campania “Sustinem copiii care vad lumea in albastru” este organizata pentru prima oara in Romania la initiativa Centrului Psihomedeor, alaturi de voluntarii implicati si este o initiativa 100% gratuita. Mai multe informatii despre Campanie puteti citi aici.

Workshop-ul din Ploiesti a strans laolalta consilieri scolari, psihoterapeuti, cadre didactice si parinti dornici sa discute intrebari fara raspuns pana atunci, legate de felul in care copiii care pierd un om drag reactioneaza si cum putem interveni in cel mai potrivit mod. Privind in urma fiecare workshop vad cum fiecare a scos la iveala aceleasi preocupari insa nevoi diferite de discutie, intrebari si cu siguranta multe situatii de viata care s-au clarificat prin discutiile noastre.

Impartasesc cu voi cateva dintre feedback-urile scrise lasate de participanti si va invit cu mult drag si incredere ca putem face impreuna o lume mai primitoare pentru copiii care sufera, prin urmatoarele 2 workshop-uri informative gratuite pe tema felului in care ajutam copiii care pierd un om drag, in:

BUCURESTI- 3 DECEMBRIE de la ora 18.00 in Sala de festivitati a Teatrului Elisabeta

Pitesti 12 decembrie de la ora 13.00, in Biblioteca Universitatii din Pitesti.

Ambele workshop-uri vor fi facilitate de mine si colegul meu Alex Caciuloiu iar pe langa informatiile (foarte bine structurate, asa cum au spus toti participantii worskhop-urilor noastre) pe care le vom oferi vom avea si o sesiune de intrebari si raspunsuri in care vom clarifica impreuna, pe cat posibil, unele directii de actiuni sanatoase pentru familia aflate in impas.

Pentru a participa la urmatorul workshop te invitam sa ne scrii aici! Numarul de locuri este limitat!

Va asteptam la workshop-ul din BUCURESTI!

„Va multumesc pentru workshop-ul de informare sustinut la Brasov cu privire la doliul copiilor.
Modul cum a fost structurat si prezentat materialul informativ au implinit nevoile mele de claritate, organizare logica, concizie si consistenta.
Lucrurile pe care le-am aflat imi sunt extrem de valoroase indiferent din ce rol le-as privi – psiholog, instructor educational sau pur si simplu, om.
Imbinarea dintre partea teoretica – exemple concrete – interactiune a fost foarte potrivita pentru mine cel putin, caci in felul acesta am putut ramane focusata de la inceput si pana la sfarsit. De asemenea, nevoia mea de noutate a fost din plin intampinata. Ma simt foarte recunoscatoare pentru sansa de a fi participat la acest workshop, caci pe langa claritate si noutate, am obtinut si multa constientizare vis-a-vis de o problematica asupra careia nu am reflectat foarte mult. Si ca sa fiu in totalitate onesta, pana acum nici nu m-am gandit sa reflectez la aceste lucruri. De asemenea, apreciez foarte mult prompitudinea, concizia si claritatea raspunsului vostru cu privire la intrebarea mea legata de participarea copiilor la ritualurile funerare. Cu stima, Mihaela” (Brasov)

„Multumim pentru informatie! Eu am fost foarte multumita de modalitatea de desfasurare, pentru ca informatia primita a fost intarita de exemple. Informatia a fost de calitate si bine structurata iar asteptarile mele au fost implinite!” (Alexandra, Brasov)

„Mi-a placut foarte mult faptul ca s-a reflectat in workshop experienta voastra practica, cu exemple concrete. Informatiile au fost elevate iar atitudinea voastra calda si relaxata. Felicitari!” (anonim, Brasov)

„Minunat workshop! Scurt si la obiect! Imi doresc sa mai veniti si sa discutam pe cazuri particulare. Multumesc!” (Brasov)

„Mi-au fost confirmate unele idei, am mai capatat incredere si informatii serioase cu privire la aceasta problema delicata.” (Mihaela P., Ploiesti)

„Mi-a placut abordarea structurata, insotita de exemple, idei care au fost experimentate in contexte terapeutice. A fost benefica permamenta raportare la grupele de varsta– mi s-a parut foarte utila pentru noi, cei care lucram in scoala”.(Simona I., Ploiesti)

12314668_909358732474091_314862606885816992_o workshop doliu copii workshop doliu copii caciuloiu

Album FOTO Ploiesti: aici

Album FOTO Brasov: aici

Multumim tuturor partenerilor si prietenilor nostri, voluntari in acest proiect de constientizare a perioadei de doliu la copii, care au organizat si promovat aceste evenimente la nivel local: Georgiana Olteanu (psihoterapeut Ploiesti), Ploiesti TV, Equilibru Psi Brasov, In brate la mami (blogger) si presei locale din Brasov care a raspuns cu interes initiativei noastre!

http://www.inbratelamami.ro/…/sustinem-copiii-care-vad-viat…

http://www.transilvania365.ro/cum-ajut-un-copil-care-a-pie…/

http://newsbv.ro/…/cum-ajut-un-copil-care-a-pierdut-un-om-…/

http://www.bzb.ro/…/doliul-la-copii-seminar-pentru-parinti-…

http://www.mytex.ro/…/508841-brasov-doliul-la-copii-worksho…

Continuam activitatile pentru copiii care se intreaba mult prea devreme #decenusemaiintoarce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*