Cum ajut un copil care a pierdut un om drag: workshop Bucuresti si Pitesti #decenusemaiintoarce

Cum ajutam un copil aflat in perioada de doliu?

Campania “Sustinem copiii care vad lumea in albastru” este organizata pentru prima oara in Romania la initiativa Centrului Psihomedeor, alaturi de voluntarii implicati si este o initiativa 100% gratuita. Mai multe informatii despre Campanie puteti citi aici.
Mi se pare extraordinar cum aceeasi structura de workshop a trezit de fiecare data idei de dezbatere si intrebari atat de diferite din partea participantilor! Fiecare experienta personala si nevoie de clarificare a scos la iveala noi si noi idei de articole si workshop-uri de care vom tine cu siguranta seama in anul ce vine.
Sesiunile de informare au durat 3 ore si au avut intrare libera, fiind de aceasta data gazduite de Teatrul Elisabeta (sala de festivitati) in Bucuresti, respectiv, de Biblioteca Universitatii Pitesti.
Am avut printre participantii la workshop-urile din Bucuresti (3 decembrie) si Pitesti (13 decembrie) psihologi, psihoterapeuti, cadre universitare, persoane interesate direct de tema propusa, studenti si asistenti sociali si prieteni care isi doresc sa sustina in mod real copii si adulti care au pierdut un om drag. Ne-am bucurat sa va avem aproape si, asa cum v-am promis, vom reveni la anul cu workshop-uri si ateliere relevante pentru voi!
workshop doliu la copii workshop doliul la copii psihomedeor1 workshop doliul la copii psihomedeor2 workshop doliul la copii psihomedeor3
Notez mai jos cateva dintre feedback-urile primite in urma celor doua ateliere, urmand sa revenim curand cu un articol care va sumariza impactul pe care am reusit sa il avem prin activitatile campaniei noastre de constientizare a perioadei de doliu la copii.
„Am ramas impresionata de profesionalismul si caldura prezentei voastre. Am perceput acest seminar drept o intalnire interactiva, unde intrebarile noastre au fost ascultate si au primit raspunsuri. Volumul de informatie primit este impresionant, iar modul in care ati prezentat informatiile le-au facut pe acestea accesibile si aplicabile. Mai mult decat atat, am simtit cum ati transformat o tema deloc facila intr-o oportunitate de dezvoltare, intr-o sansa pentru cei din sala de a deveni mai buni, mai obiectivi si mai eficienti in situatii dificile si incarcate emotional. Mi-a placut ca am discutat lucruri concrete, aplicabile in functie de situatie, varsta si context” (Ioana, coach, Bucuresti)
„Apreciez faptul ca a raspuns perfect solictarilor noastre si in acelasi timp ati mentinut planul prestabilit al expunerii. Tema a fost foarte generoasa si amplu abordata. Ma repet – dar mi-a placut pentru ca am avut ce invata. Astept alte evenimente!” (Cristina, coach, Bucuresti)
workshop doliul la copii psihomedeor4
„Va multumesc pentru efort si felul profesionist si cald in care ati reusit sa abordati aceasta tema! Subiectele pe care le-ati atins m-au ajutat personal si profesional, m-am regasit in multe din exemplele pe care le-ati oferit si ideile de abordare a situatiilor sunt de mare ajutor in practica mea. Multumesc!” (Silvia, Pitesti)
„La Pitesti au venit intr-un număr nesperat de mare, studenti, psihologi, parinți, dornici sa afle de la voi, ceea ce nimeni altcineva nu prea le spune. Cel putin, nu in maniera calda si profesionista, care va caracterizează 🙂 Au venit pentru voi Livia Caciuloiu Minea si Caciuloiu Alex Octavian, pentru ce tema propusă si acum, cunoscându-va mai bine, sunt sigura ca ar reveni ori de cate ori ar sti ca sunteți prin zona 🙂 Asa ca, multumesc pentru deosebita prezenta si va vom astepta cu interes, de fiecare data!” (Andreea Badulescu, psihoterapeut, co-organizator Pitesti).
Multumim tuturor partenerilor si prietenilor nostri, voluntari alaturi de noi in acest proiect de constientizare a perioadei de doliu la copii, care au organizat si promovat aceste evenimente! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*