Criza varstei de mijloc

varsta de mijlocDaca te surprizi frecvent gandindu-te cu regret la copilarie sau la colegii din scoala, la lucrurile pe care trebuia sa le faci diferit, daca iti este din ce in ce mai greu sa iti accepti varsta si experimentezi stari de tristete si lipsa de sens, cel mai probabil te confrunti cu criza varstei de mijloc. Contrar miturilor legate de predispozitia barbatilor pentru acest eveniment, criza varstei de mijloc apare atat la femei cat si la barbati- doar ca este exprimata diferit. Astfel, daca in cazul barbatilor nevoia principala este testarea si auto-validarea performantelor personale si profesionale, in cazul femeilor apare nevoia de evaluare a relatiilor de familie sau de prietenie prin care femeia, prin excelenta, se simte definita.

In cazul in care partenerul de viata trece prin criza varstei de mijloc:

1. Incearca sa nu il judeci: chiar daca poate fi o provocare, arata ca ii intelegi preocuparea pentru trecut si ca ii iei in serios intrebarile existentiale si chiar cele legate de relatia voastra. Chiar daca este un subiect foarte sensibil si pentru tine, este mai important sa aveti o comunicare deschisa decat una ingreunata de secrete.

2. Comunica-ti nevoile tinand cont de faptul ca in aceasta perioada partenerul tau poate arata mai putina disponibilitate pentru tine. In acest sens, nu ezita sa ceri ajutorul familiei, prietenilor sau unui terapeut care sa te sustina emotional, fara sa se implice in relatia ta de cuplu.

Cititi continuarea in articolul din atasament- aparut in nr. 39 al Revistei Click! pentru Femei din 26 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*