Campania de constientizare a perioadei de doliu la copii s-a incheiat #decenusemaiintoarce
Foto: Roxana Dulgheru
Campania de constientizare a perioadei de doliu la copii s-a incheiat. Ce ne-am propus anul acesta puteti citi aici.
Ca si anul trecut, activitatile au fost de informare cu privire la particularitatile perioadei de doliu la copii, modalitati de suport pentru parinti si consilieri scolari si constientizarea importantei sanatatii emotionale a adultilor aflati in proximitatea celor mici. Toate mesajele noastre s-au orientat in acest fel spre adultii care isi doresc sa sustina copiii care pierd un om drag: parinti, profesori, consilieri scolari. Mare ne-a fost surpriza insa cand am vazut cum in cadrul atelierelor noastre numarul psihoterapeutilor a depasit numarul parintilor participanti, parte din ei revenind in urma workshop-ului si feedback-urilor din cadrul campaniei anului 2015.
Workshop-ul a fost interactiv, iar prin informatia pe care am oferit-o ne-am propus sa oferim o structura de baza in functie de care fiecare adult sa se poata orienta in functie de situatia specifica pe care o traieste. Toate informatiile transmise s-au bazat atat pe ultimele studii din domeniu (la care am facut referire in cadrul intalnirilor) cat si pe experinta noastra practica, ce a ajutat in exemplificarea si aducerea in realitate a informatiilor. In curand vom posta aici mini-articole legate de cele mai discutate teme din cadrul workshop-ului si cele mai frecvente intrebari pe care le-am primit.
Cateva testimoniale si feedback-uri:
„Interesant si important si pentru mine. Faceti, va rog, aceste activitati si pentru persoanele din DGASPC pentru ca au nevoie de aceste informatii!”
„Am participat ieri la workshop, recunosc, mai mult din curiozitate, in calitate de profesor diriginte al unor elevi adulti, de la seral.
Activitatile s-au desfasurat firesc si interactiv, oferindu-mi prilejul sa ma regasesc copil, cand am pierdut bunicii, adult, cand mi-am pierdut un parinte, dar si profesor-diriginte, cand o eleva premianta mi-a ramas repetenta, apoi, reinscrisa in anul urmator, a abandonat cursurile…Am aflat abia mai tarziu ca tatal ei „plecase”…M-am gandit apoi la multi adolescenti din clasele mele carora le-au decedat cate un parinte, sau ambii…Sau ambii i-au parasit…
Si am aflat la acest workshop raspunsuri pentru intrebarile cu privire la comportamentul lor in scoala, intre colegi si cu unii dintre profesori. Si, foarte important, am aflat cum pot sa-i ajut sa treaca mai usor prin aceasta perioada din viata lor.
Va felicit in special pentru ideea acestei campanii „de constientizare” a perioadei de doliu la copii, pentru modul in care s-a desfasurat acest workshop, cu o tema, pe cat de „inedita”, pe atat de sensibila si delicata, dar normala in viata noastra. Va felicit, de asemenea, pentru profesionalismul cu care ati condus activitatile.”
„Multumesc pentru cadrul pe care l-ati oferit si abordarea unui subiect extrem de delicat. Apreciez modul in care ati raspuns intrebarilor, facilitarea grupului si felului de transmitere a informatiilor.”
„O experienta unica, foarte utila si benefica, care mi-a ridicat cateva semne de intrebare neasteptate, dar de ajutor. Ar trebui repetata mai ales si transmisa in special persoanelor care interactioneaza cu copiii!”
„M-am bucurat sa va revad! In calitatea me de „repetenta” a workshop-ului va pot spune ca va felicit pentru noua informatie, pentru ambianta, felul transmiterii informatiei, dinamism, toate au mentinut atentia si interesul.”
Multumim tuturor celor implicati in diseminarea informatiilor si in ajutorul in organizarea activitatilor campaniei pentru dedicare,
pentru increderea in noi si pentru profesionalism!
Universitatea Transilvania, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (Unitbv)
Si tuturor celor care au distribuit, cu sau fara htagul #decenusemaiintoarce, informatiile si activitatile pe care le-am oferit pro bono in aceasta perioada!
Pana la anul ce vine, cand vom pregati noi activitati, ne gasiti aici!