Constelatii de cuplu

Consiliere si psihoterapie de cuplu

CONSTELATII DE CUPLU

Cum vrei sa lucram impreuna?

Pasionati de capacitatea omului de reechilibrare si reglare, de invatare si adaptare, ne-am pus in slujba aprofundarii celor mai eficiente abordari de interventie psihoterapeutica, practicandu-le cu succes atat in cadrul sesiunilor de consiliere online, cat si fata in fata, la cabinetul nostru. Pastram aceleasi standarde de calitate inalta si dedicare, in cazul ambelor variante. Alege sa lucram impreuna asa cum vrei!

Forma clasica a terapiei de cuplu, in care sunt implicati in discutii cei doi parteneri impreuna cu psihoterapeutul, are o utilitate clara, in care rezultatele depind, in mod firesc, de implicarea celor doi atat in identificarea problemelor cat si in comunicarea lor.

Adeseori insa apar dificultati naturale de comunicare emotionala. Modul in care am fost crescuti si accesul diferit la posibilitatile de exprimare emotionala, amprenta educatiei si a stereotipurior (barbatii nu plang, daca iti arati emotiile esti slab/a, la primele intalniri nu trebuie sa iti arati vulnerabilitatile, femeile se asteapta sa fie tinute in siguranta si nu stau cu un barbat sensibil, el trebuie sa o protejeze pe ea, etc.) aduc adeseori frane si chiar blocaje in comunicarea de cuplu. In timp, acestea se transforma intr-o baza invizibila pe care cei doi isi construiesc viata si relatia.

Spre deosebire de terapia de cuplu clasica (verbala), lucrul terapeutic in cuplu cu metoda propozitiei intentiei aduce o claritate imediata in cauzele conflictelor si in trairile de fapt din cuplu. Lucram cu obiective clare si concrete pe care le vom agrea cu voi inca de la prima sedinta, asa incat sa le putem urmari impreuna.

TERAPIA DE CUPLU FOLOSIND METODA INTENTIEI:

 • Are durata variabila, iar sedintele nu trebuie sa fie saptamanale;
 • Presupun o investitie mai mica decat cea in terapia de cuplu clasica, datorita rapiditatii cu care se clarifica obiectivele si posibilitatile de reglaj;
 • Presupun o sedinta individuala initiala (de 90 de minute) si sedinte de lucru prin metoda intentiei (de 90- 120 minute), cu posibilitatea de insera intalniri clasice intre procese.

Sanatatea psihica se manifesta incapacitatea de a intra in relatii afective profunde

– Franz Ruppert

Distanta dintre vise si realitate este actiunea…

CUM SE LUCREAZA IN CUPLU PRIN METODA INTENTIEI:

 • Va alegeti psihoterapeutul IoPT cu care veti lucra si va veti intani la o o prima sedinta (clasica) pentru a va cunoaste, pentru c voi sa va comunicati dorintele si asteptarile de la proces.
 • Dupa ce vor fi clarificate impreuna cu psihoterapeutul toate aspectele care tin de proces, asteptari si obiective individuale si comune, psihoterpeutul IoPT va propune forma cea mai potrivita de lucru pentru voi, folosind metoda intentiei.
 • Formele de lucru variaza, insa au in comun punerea voastra in contact in cadrul lucrului intentiei.
 • Procesul (constelarea intentiei) se va incheia cu concluzii clare legate de ce este si stabilirea unor pasi urmatori potriviti dinamicii interne care s-a relevat.

PROCESELE DE LUCRU CU METODA PROPOZITIEI INTENTIEI CONTRIBUIE SEMNIFICATIV LA:

 • Intelegerea clara a partenerilor, dincolo de cuvintele folosite: in terapia verbala clasica ne limitam la vocabularul personal si suntem adeseori limitati de rusine sau teama de a nu folosi vreun cuvant “gresit”;
 • Transmiterea trairilor autentice: prin rezonanta, fiecare va simti cu adevarat cum simte partenerul sau de cuplu, iar acest fapt schimba fundamental modalitatea de intelegere si raportare la celalalt.
 • Cresterea empatiei si a compasiunii: dincolo de cuvintele spuse in cuplu, procesul clarifica ce se afla in interiorul persoanei care le spune iar fiecare partener va intelege cu adevarat de ce unele subiecte sunt sensibile, ce rana personala se afla in spatele lor, va intelege cauza conflictelor.
 • Responsabilizarea sanatoasa a celor doi: in procesul constalarii intentiei vor intelege ce tine de ei si ce tine de celalalt si de ce: vor afla care rani pot fi alinate in cuplu, prin implicarea lor impreuna si care rani se vor linisti daca fiecare se va ocup de sine.
 • Cresterea autonomiei sanatoase: isi vor reaminti cum sunt ei de fapt, dincolo de stereotipuri sau feluri de a fi invatate si se vor reaprecia pentru felul lor specific de a fi.
Te invitam cu incredere sa te bucuri de tine si de relatia ta!

ALEGE CU CINE VREI SA LUCREZI
LIVIA CACIULOIU
LIVIA CACIULOIU, PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT CO-FONDATOR CENTRUL DE CONSILIERE
PSIHOLOGICA PSIHOMEDEOR
ALEX CACIULOIU
ALEX CACIULOIU, PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT CO-FONDATOR CENTRUL DE CONSILIERE
PSIHOLOGICA PSIHOMEDEOR
TESTIMONIALE SI PARERI

Procesul nostru terapeutic a inceput in 2019 si a continuat online, dupa instalarea distantarii sociale. Uitandu-ne inapoi la ce am realizat impreuna, nu cred ca am fi trecut prin perioada asta dca nu am fi lucrat cu metoda intentiei. Eu partea emotionala, el rationalul si nu ne puteam intalni la mijloc. Aceasta forma de terapie ne-a aratat ce se afla in inimile noastre, fara prea multe cuvinte si am invatat cum sa ne ajutam si sa ne sustinem reciproc. Eu sunt acum in procesul meu de terapie, el la fel si suntem recunoscatori in fiecare zi!

– C.M

Am luat aceasta terapie initial in joaca, iar cand a inceput prietena mea sa rezoneze cu parti din mine mi-am dat seama ca nu e gluma deloc. E incredibil de acurata si am fost socat sa vad cum ea intelege intr-o sedinta ce eu ii explicam de luni de zile. A inteles de ce sunt asa cum sunt si conflictele aproape au disparut. Si eu am inteles ca am nevoie sa fac lucruri pentru mine si parca s-au deschis optiuni noi. Sunt multumit, recomand.

– T.B

Cum vrei sa lucram impreuna?

Pasionati de capacitatea omului de reechilibrare si reglare, de invatare si adaptare, ne-am pus in slujba aprofundarii celor mai eficiente abordari de interventie psihoterapeutica, practicandu-le cu succes atat in cadrul sesiunilor de consiliere online, cat si fata in fata, la cabinetul nostru. Pastram aceleasi standarde de calitate inalta si dedicare, in cazul ambelor variante. Alege sa lucram impreuna asa cum vrei!