Consiliere in cuplu? Cand si de ce.

Separation-007

Ok. Deci pana la urma nu mai putem sa nu recunoastem. Lucrurile nu merg bine in cuplul nostru. Nu mai merg nici macar la un nivel acceptabil. Acum doare. S-au intamplat atatea…si nu, nu mergem in directia potrivita. Nici nu mai stim de unde , cum a inceput totul. Ce facem ? Unde mergem?

De obicei ajungem la rude, vorbim cu ele, ne spunem “of-ul”. Mama, tata ne asculta si ne recomforteaza asa cum pot ei. Uneori nu e destul. Invingem sentimentul acut de rusine, de esec – ne luam inima in dinti si vorbim si cu prietenii.  Ne iau luat apararea, tin la noi, nu-i asa? Mai mult nu prea au ce face. Si ne trezim ca tot noi ne aflam in fata unei decizii. In ce sens continuam? Pe ce cale mergem in continuare? Pe aceeasi sa pe altele?  Impreuna sau despartiti?

Cand mergem la un psiholog pentru problemele de cuplu? Ce ne face sa realizam ca nu avem alta solutie decat sa apelam la un alta persoana,  exterioara relatiei noastre?

Un altul exterior, obiectiv, neangajat emotional, insa care se angajeaza sa urmareasca interesul ambilor parteneri in egala masura. Un specialist pe a carui experienta sa ne putem baza in cautarea unei solutii la tot ce se intampla in cuplu.

Inainte de orice altceva, in urma celor 4 ani de cand consiliez cupluri in criza, am gasit ca principalele patru motive  de separare si divort sunt:

1.  Abuzul (emotional, verbal sau fizic)

2. Infidelitatea unuia dintre parteneri sau pierderea increderii

3. Problemele financiare

4. Provocari dupa aparitia primului copil in cuplu

Articole despre si pentru imbunatatirea relatiei de cuplu gasiti aici

O sa observati, poate cu uimire, ca nu am trecut nimic din registru “Lipsa de comunicare/ degradarea comunicarii in cuplu”. Daca va intrebati, pentru mine, acest “motiv” este un indiciu, un simptom doar. Cu siguranta unul plin de informatii, care contine in sine cheia vindecarii cuplului, insa doar un simptom si nu o boala in sine. 

Si de acolo incepe procesul la capatul caruia veti sti ce aveti de facut. Nu veti primi o reteta, o decizie pe care trebuie sa o urmati, ci veti stii deja ce trebuie sa faceti in adancul vostru: Impreuna sau separat. Deodata sau fiecare la timpul potrivit.

Drumul nu e usor dar mai greu e sa nu stii ce cale sa alegi.

Fa acum primul pas pe calea vietii tale iar eu iti voi fi alaturi cu profesionalism, prietenie si impartialitate.

Alex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*