Conferinta internationala „Despre moarte si a muri”, 2012

Anul acesta am participat la Conferinta internationala “Despre moarte si a muri” organizata la Alba Iulia, eveniment unic in Romania ce abordeaza interdisciplinar domeniul tanatologiei.

Experienta mea in asistarea persoanelor care au pierdut un om drag (psihoterapia doliului) si dezvoltare organizationala, alaturi de munca inceputa impreuna in 2011 (pentru cladirea asociatiei “Exista viata dupa doliu”) m-au invitat sa prezint in cadrul Conferintei trecutul si mai ales planurile noastre de viitor.

Interventia noastra a adus informatii noi cu privire la serviciile de sprijin pe care le dezvoltam si oferim persoanelor care au pierdut pe cineva drag. A fost o ocazie frumoasa de a impartasi din experienta mea, de a discuta si confirma directia planurilor de viitor pe care le indrept in directia asistarii specializate a persoanelor aflate in suferinta. 

A fost o conferinta aparte, cu subiecte extraordinar de interesante (pentru mine, bineinteles) iar pentru experienta mea a insemnat o validare si incurajare continua.  Am avut ocazia sa cunosc oameni pasionati de meseria lor, interesanti, naturali si profesionisti, si cel mai important (pentru mine) deschisi si dornici sa isi impartaseasca experientele si cunostintele, astfel incat curiozitatea mea nu a ramas fara raspunsuri. Am putut face schimb informatii legate de similitudinile si diferentele dintre culturile popoarelor noastre in ceea ce priveste raportarea la moarte, am clarificat simbolurile prezente in traditii mai putin cunoscute insa pastrate din generatie in generatie, si chiar am avut discutii de intervizare care au vizat imbunatatirea oferirii serviciilor de consiliere psihologica in situatii traumatice. 

Temele pezentate in cadrul programului conferintei au fost dezbatute (spre placuta mea surpriza) si dupa program, astfel incat imi e greu sa spun ca au fost doar 3 zile de prezentari. Am ajuns in Bucuresti obosita insa foarte entuziasmata de noile perspectivele cu care m-am intalnit, importante in practica mea actuala si viitoare. 

As putea sa povestesc “3 zile si 3 nopti” despre cate am discutat acolo, insa din lipsa timpului voi incheia aici. Cert este ca a fost o experienta frumoasa, plina de nou, pe care abia astept sa o retraiesc anul viitor 🙂

 Cu drag,

Livia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*