Ce rol au superstitiile in viata ta?

Hand with crossed fingers isolated on white

Cum se formeaza superstitiile? Cum iti influenteaza formarea increderii in sine si imaginea de sine? Si cum iti influenteaza viata de cuplu?

Superstițiile sunt un soi de rețete și credințe magice, general valabile, menite să prevină sau să emită predicții asupra unor aspecte care există certitudinea că se vor întâmpla. În plus, superstițiile sunt acceptate și întărite social, fiind adaptate culturii și zonei respective.

Aceste motive fac ca superstițiile să fie ușor preluate și asumate chiar și inconștient: ele oferă un sentiment de siguranță printr-un control iluzoriu asupra neprevăzutului din realitatea concretă. Iar cine nu are nevoie de control, siguranță și predictibilitate în cuplu probabil că nu e într-unul. 🙂 

Din acest motiv, relația de cuplu este cea care beneficiază de o atenție sporită a superstițiilor, care încarcă de condiționări și prescripții aproape fiecare mișcare a celor doi.

Despre felul in care se formeaza superstitiile, modalitatea prin care le preluam, felul in care ne influenteaza formarea increderii in sine si  imaginea de sine si,  in particular, despre superstitiile in cuplu am scris la invitatia Psychologies in articolul pe care il puteti citi integral aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*