Ce este nevroza si cum o poti depista si trata

crisis_communication1Frustrarea, anxietatea, starile depresive, nevoia accentuata de control, tulburarile somatoforme sunt stari pe care majoritatea oamenilor si le recunosc si le accepta ca stari naturale. „Asa sunt eu”, „mereu reactionez asa” sau „nu pot schimba asta la mine” sunt forme de acceptare ale starilor si simptomelor nevrozelor despre care va voi vorbi in continuare, chiar daca persoana constientizeaza faptul ca acestea oafecteaza atat pe plan personal cat si in relatiile cu cei apropiati.

In acest sens, chiar daca nevroza este o tulburare psihica functionala, este important de retinut ca ea afecteaza constant toate planurile vietii. Acest lucru se intampla chiar si in cazul nevrozelor manifeste doar contact cu un stimul stresor.

Despre nevroze, modalitatea de aparitie, factori declansatori si, mai ales, despre ce poti face in cazul in care te confrunti cu astfel de stari neplacute, am scris la invitatia Psychologies un articol pe care va invit sa il cititi aici (click pentru link).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*