Sustinem copiii care vad viata in albastru: Campanie de constientizare a perioadei de doliu la copii editia 2

„Unde a plecat? Cand se intoarce? De ce nu se mai intoarce?” Sunt intrebarile pe care si le pune un copil atunci cand pierde pe cineva drag. Durerea copiilor trece de multe ori neobservata fiindca varsta si capacitatea lor de a-si gestiona emotiile ii impiedica de cele mai multe ori sa isi exprime sentimentele sau sa ceara clarificarile de care au nevoie. Atentia si grija pe care le primesc din partea apropiatilor in momentele acestea influenteaza in mod direct intelegerea evenimentelor, adaptarea si integrarea pierderii.

Untitled-2Cu ocazia Zilei Internationale a Constientizarii Doliului la Copii – 17 noiembrie, Centrul Psihomedeor lanseaza pentru al doilea an consecutiv o serie de actiuni oferite pro bono, in directia constientizarii doliului la copii. Campania isi propune atat familiarizarea cu nevoile copiilor aflati in perioada de doliu, cat si constientizarea importantei sanatatii emotionale a adultilor aflati in proximitatea acestora. Etapele acestei initiative includ:

 1. In data de 17 noiembrie 2016, in Ziua internationala a doliului la copii, sub egida Psihomedeor si sustinerea ONG-ului britanic Children’s Grief Awareness Day, va fi derulata o campanie online de constientizare: “Sustinem copiii care vad viata in albastru” alaturi de un workshop (in 18 noiembrie) dedicat adultilor care petrec timp alaturi de copiii afectati de pierderea unui om drag (parinti, educatori, consilieri scolari)
 1. In perioada 14 noiembrie – 2 decembrie 2016 vor fi organizate de Centrul Psihomedeor workshop-uri si sesiuni de informare oferite pro bono in 2 orase din tara, actiuni facilitate de Livia Caciuloiu si Alex Caciuloiu, psihoterapeuti cu experienta practica extensiva in psihoterapia pierderii si psihoterapia relationala in perioada de doliu, precum si in organizarea si derularea programelor de sprijin pentru persoane care au pierdut un om drag din 2010. „In cadrul acestor workshop-uri ne propunem sa ajutam beneficiarii sa constientizeze doliul la copii, sa inteleaga modul in care acestia se manifesta, sa identifice diferentele intre manifestarile doliului la copii si la adulti, oferindu-le in acelasi timp instrumentele necesare pentru a sustine copii care sufera dupa o persoana draga” a declarat Alex Caciuloiu.

Datele atelierelor sunt:

Bucuresti: 18 noiembrie

Brasov: 30 noiembrie (persoana de contact: psih. Alina Moldovan, EquilibruPsi)

 1. Colectarea si distribuirea de cadouri pentru copiii din centrele de plasament implicate. In dimineata de Mos Nicolae copiii care traiesc acut pierderea unui parinte sau separarea de familie vor avea o surpriza de la voluntarii proiectului care le vor oferi cadouri stranse special pentru ei pe parcusul campaniei de constientizare.

Proiectul este o initiativa a Centrului Psihomedeor de Consultanta, Consiliere Psihologica si Psihoterapie si este implementat voluntar de toate persoanele implicate.

Persoanele interesate de sprijinirea acestui proiect ne pot contacta la adresa de email:  livia.caciuloiu@psihomedeor.ro.

Despre Campania de anul trecut, aici

Foto credits: Mad Ideas

 

3 thoughts on “Sustinem copiii care vad viata in albastru: Campanie de constientizare a perioadei de doliu la copii editia 2

 1. Buna seara!
  Sunt o profesoara de limba și literatura romană, am in clasa elevi care si-au pierdut un parinte si as dori sa aflu mai multe aspecte despre cum trebuie comunicat, relationat cu astfel de copii. Daca in viitor mai organizati seminarii, proiecte, as vrea sa fiu anuntată. Sunt din Bucuresti, sector 5. Multumesc!

  1. Buna ziua!

   Daca nu ati participat la workshop-ul nostru din noiembrie, pastram legatura pentru evenimenele urmatoare pe care le vom organiza. In acelasi timp, va vom prelua adresa de mail si va vom introduce in lista de newsletter asa incat sa puteti primi in inbox articolele pe care urmeaza sa le postam curand pe aceasta tema.
   Multa putere si spor si tinem legatura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*