Ateliere de Parenting la ACSIS!

INTER- CUNOASTEREA SI STIMULAREA CREATIVITATII

COPIILOR SI PARINTILOR PRIN JOC

 DRAGI PARINTI,

 Este binecunoscut faptul ca jocul constituie “ritualul de initiere” al copilului dumneavoastra in misterele lumii inconjuratoare. Prin joc micutul invata comportamente noi, testeaza reactii, invata sa comunice cu persoanele din jur, isi descarca emotiile, isi dezvolta creativitatea si spontaneitatea. Multe sunt beneficiile jocului, iar acesta este folosit sub diferite forme in scopul dezvoltarii abilitatilor sociale, emotionale, cognitive si fizice pana la varsta de 12 ani.

 Acestea fiind spuse, parintele care stapaneste arta jocului poate influenta dezvoltarea socio-emotionala, fizica si cognitiva a copilului sau.

 Copilul vi se pare putin comunicativ sau dependent de atentia dumneavoastra?

Este irascibil sau a intampinat probleme la gradinita?

Are frici nerationale (doarme doar cu lumina aprinsa, ii este frica adulti sau de anumite obiecte),

Sau va ingrijoreaza printr-un comportament pe care nu vi-l puteti explica?

 Va punem la dispozitie un program format din 3 module interactive in care vom exemplifica si discuta metode personalizate si adaptate de stimulare sociala, emotionala, fizica si cognitiva, avand ca obiective generale:

 Dezvoltarea si stimularea comunicarii dintre parinti si copii, prin joc in vederea imbogatirii relatiei parinte-copil si parinte- parinte;

  1. Abilitarea parintilor in evaluarea starii emotionale actuale a copilului;
  2. Gestionarea conflictelor sau a situatiilor dificile de comunicare cu copilul.

 Cele 3 module au loc o data pe saptamana intre orele 18:00- 20:00, investitia dumneavoastra fiind de 120 ron/ modul.

La sfarsitul programului fiecare participant va primi o marioneta lucrata manual de catre beneficiarii Asociatiei, special creata pentru stimularea si sustinerea relatiei parinte-copil prin intermediul jocului.

Fondurile stranse vor fi directionate in totalitate catre familiile monoparentale in dificultate asistate de Asociatia ACSIS.

 DE CE LA ASOCIATIA ACSIS?

 Asociatia ACSIS (www.acsis.ro ) ofera programe specializate parintilor in dificultate si copiilor acestora inca din 2004, in scopul prevenirii abandonului maternal, pana in prezent peste 2000 de parinti si 3500 copii apeland si beneficiind de serviciile noastre.

 In cadrul Centrului de Consiliere si Sprijin pentru Familiile în Risc de Abandon al Copilului, specialistii Asociatiei ofera:

–       Servicii de consiliere psihologica si psihoterapie individuala;

–       Servicii de consiliere sociala;

–       Grupuri de dezvoltare personala, Grupuri de parenting si Grupuri de dezvoltare personala mixte (pentru parinti si copii).

 Pentru informatii si inscrieri, ne puteti contacta la 0742 024642, livia.caciuloiu@acsis.ro.

 Va asteptam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*