Workshop Psihomedeor: Provocari alternative in explorarea doliului și pierderii: lectura, filmul și colajul

Afis_conferinta_2015_MAPE_A4

Provocari alternative in explorarea doliului și pierderii: lectura, filmul și colajul

Suntem bucurosi sa sustinem si anul acesta un workshop pe tema doliului si pierderii unei persoane dragi prin deces in cadrul Conferintei de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala Unificatoare „Provocari, experiente, noutati, conexiuni psiho-corporale si deschideri interdisciplinare”- conferinta nationala cu participare internationala, aflata la Editia a VII-a, 2-3 Aprilie 2016, Bucuresti. 

Asteptam si anul acesta un numar mare de psihologi, psihoterapeuti, clinicieni si consilieri scolari la workshop-ul nostru aplicativ.

“Abordarea directă în cadrul terapeutic a problematicii pierderii unei persoane dragi este însoțită de emoții puternice și poate declanșa mecanisme de apărare și rezistențe la terapie. În acest sens, propunem în workshop-ul de față familiarizarea participanților cu provocări alternative în explorarea doliului și pierderii unei persoane dragi și ocazia de a le experimenta personal, observându-le în mod direct avantajele, posibilitățile de utilizare și dezvoltare însă și limitele de aplicabilitate în funcție de factorii contextuali și individuali.

Propunem lectura, filmul și colajul ca provocări experiențiale cu aplicabilitate largă atât în cadrul terapeutic individual, cât și în grup. Utilizate în cadrul terapeutic, ele permit accesarea memoriilor legate de pierderi semnificative într-un mod indirect, utilizând sistemul preferat de reprezentare al fiecărei persoane (auditiv, vizual, kinestezic) și conducând spre o mai clară conștientizare și activare a resurselor personale în sens restructurant și adaptativ.” Detalii aici.

Echipa Psihomedeor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

Lasa-ti aici adresa de email si vei primi cele mai recente stiri si materiale semnate de echipa noastra!

Te-ai abonat cu succes. Multumim!

Contact
Suna acum!