Scriu de data aceasta pentru o cineva anume, o femeie deosebita insa tematoare care se simte folosita de cei din jur. Chiar daca textul este scris la feminin, continutul este perfect aplicabil si in cazul domnilor care doresc sa il parcurga.

Draga mea.

Mesajul meu iti poate parea pueril, dur, sau cum vrei tu. Mi-ai spus de nenumarate ori cum te simti folosita, ce rai si salbatici sunt oamenii din jurul tau care te chinuie fara sa le pese de ce- si cate- se intampla in inima ta. M-ai intrebat cum de nimeni nu realizeaza prin ce treci, de ce nu le pasa de tine si de ce nu te observa.

Acum vreau sa schimbi odata cu mine perspectiva si sa vedem ce se intampla inauntrul tau.

Atunci cand esti folosita, te simti ca un obiect. Dar nu esti un obiect. Atunci cum de esti folosita? De ce permiti celor din jur sa te trateze ca pe un lucru fara sentimente si fara de viata? De ce permiti celor din jurul tau sa abuzeze de corpul tau, de mintea si inteligenta ta, de toate calitatile tale? Ti le vor transforma, sa stii, ti le vor perverti. Si nu iti va mai placea de tine dupa ce vor termina cu tine.

Cum te simti atunci cand te manipuleaza, cand te joaca pe degete? Esti inteligenta, ai inceput sa iti dai seama cand se intampla asta si totusi nu ii opresti. Ce te face sa ii lasi? Meriti asta? Meriti sa fi redusa la un obiect? Esti la fel de utila si valoroasa ca o mina de creion folosita in scrierea unui roman de succes, insa care nu traieste sa vada pentru ce s-a consumat? Cititorii nici nu vor sti ca ai existat, sau ca ti-ai adus vreo contributie in lumea in care.. existi (?). Meriti, e bine asa? Sau poate e mai simplu… e mai simplu sa astepti sa apara salvatorul, printul pe cal alb, parintele perfect- o mama sau un tata, ideali amandoi- care sa te ridice din noroi, sa te imbratiseze cu toate ca esti oribil de murdara, si sa te accepte asa cum esti. E mai simplu. Dar pana cand ai de gand sa astepti? Multe dintre persoanele pe care le-am intalnit sunt dispuse sa astepte toata viata. Toata viata!? Pentru o imbratisare? Pentru a fi acceptate? Da. Pentru a fi iubite, mangaiate, pentru a fi alinate, incurajate, pentru a fi dorite asa cum sunt ele. Cata nevoie de dragoste! Atunci cand te simti ca un obiect, sa iti amintesti ca dragostea vindeca totul. Accepta-te, si poate ca daca singura te-ai ridica din noroi te-ai simti putin mai bine cu tine. Poate ti-ar creste putin fortele si gandurile tale ar fi mai luminoase. Nu esti slaba, nu esti murdara, nu esti patetica, nu esti un obiect. Esti TU.

Dar… Cine esti tu? Te-ar ajuta sa stii?

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

Lasa-ti aici adresa de email si vei primi cele mai recente stiri si materiale semnate de echipa noastra!

Te-ai abonat cu succes. Multumim!

Contact
Suna acum!