Poate stim cum sa contactam un client in mod profesionist, poate stim cum sa aplanam un conflict cu un coleg, poate stim cum sa initiem si sa intretinem relatii profesionale sau chiar si personale noi. Insa cum sa ne ”contactam” pe noi insine?

Spuneam in ultima mea postare ca de multe ori, perfectionistului- bineinteles, angajat in multe activitati profesionale- ii este greu sa lase toate aceste task-uri la o parte pentru a se concentra, chiar si pentru un moment, pe ceea ce gandeste si pe ceea ce simte. In primul rand, pentru ca pare o “activitate” fara rost, iar intrebarea automata este “cu ce ma ajuta pe mine asta, cand in timpul asta pot sa fac altceva”.

Este un cerc vicios: simti nevoia de altceva, de o schimbare in viata ta, simti nevoia sa te eliberezi, simti ca nu mai faci fata intr-o zi obisnuita de lucru, iar pentru a rezolva “situatia” iti gasesti de cele mai multe ori altceva de facut. Nu faci decat sa eviti problema si sa te incarci cu o noua activitate. Chiar asta vroiai sa faci? Aceasta este varianta care te multumeste intr-adevar?

Impulsul tau este de a actiona, si este perfect. Directia are nevoie de o mica schimbare. Cand nimic din “afara” nu ne mai aduce bucurie sau implinire, ar fi bine sa schimbam directia de focusare. Si cum facem asta?

Spuneam ca micile chestionare de self-help gasite pe internet ajuta, insa prea putin in cazurile in care perfectionistul este déjà obosit iar calitatea rezultatele sale a scazut. Acum, daca te afli in aceasta situatie, tu alegi: faci ceea ce ai facut si pana acum sperand sa apara (de undeva, la un moment dat) o bagheta magica, care sa iti schimbe starea interioara si sa te revigoreze- si iti asumi asta, SAU iei haturile propriei vieti in maini– nu ar fi prima oara cand faci asta, nu?- si apelezi la alte cai de rezolvare. Am incredere ca fiecare om isi poate gasi cel putin 3 solutii valide intr-o situatie aparent fara rezolvare- si asta nu pentru ca am citit niste carti, ci pentru ca am lucrat cu multi oameni in impas existential. Iti pot enumera toate variantele pe care le-au gasit ei pentru a iesi din aceasta situatie, insa nu fac asta. De ce? Stii bine. Ca sa iti gasesti singur varianta ta, cea mai potrivita, si pentru a nu te “insela” cu o lista de rezolvari corecte, cu o reteta de success. Nu exista asa ceva dragii mei. Fiecare dintre noi contine o reteta de succes. Crezi in tine? Eu, da.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

Lasa-ti aici adresa de email si vei primi cele mai recente stiri si materiale semnate de echipa noastra!

Te-ai abonat cu succes. Multumim!

Contact
Suna acum!