Grup de lucru prin metoda propozitiei intentiei: 1 Februarie

Este recunoscut si intarit de studii de specialitate faptul ca suferinta psihica se transmite transgenerational, prin intermediul relatiei de atasament dintre parinti si copii. Psihicul uman este un “fenomen multigenerational” (cf. Franz Ruppert), care adesea inglobeaza in propria-i dezvoltare urmarile relatiilor de atasament pe care le-a trait. In acest sens, simptomele din viata prezenta pot fi cu adevarat intelese, clarificate si solutionate doar privindu-ne cu compasiune si blandete intregul tablou al dezvoltarii noastre, inclusiv relatiile de atasament.

Grupul de lucru ti se potriveste daca:

– Iti doresti sa iti asumi responsabilitatea pentru viata si planurile tale;
– Iti doresti sa iti exprimi sentimentele sanatos, in functie de fiecare situatie;
– Doresti sa ai mai multa incredere in tine, bazandu-te pe propria intelegere si cunoastere;
– Iti doresti sa iti amintesti evenimente trecute;
– Iti doresti sa iti recapeti increderea in oameni si sa iti construiesti relatii sanatoase;
– Doresti sa pui limite in relatii si sa iti singur/a decizii;
– Doresti sa iti explorezi emotiile si experientele dificile intr-un mod bland, treptat si sigur;
– Iti doresti sa iti clarifici si construiesti propria identitate, fiind constient de mostenirea familiala si culturala, fara a te confunda cu aceasta.

Metoda propozitiei intentiei este elaborata de prof. Franz Ruppert si reprezinta o abordare profunda a psihicului uman, avand la baza teoria psihotraumatologica orientata spre identitate (IOPT- Identity Oriented Psychotrauma Theory and Therapy). Lucrul este bazata pe respect, fiind important ritmul fiecarei persoane si limitele pe care aceasta are nevoie sa le puna, procesul fiind unul structurat, profund, insa nonintruziv. Metoda intentiei ofera posibilitatea persoanei care lucreaza sa isi vada dinamica interioara si prin claritatea si informatiile obtinute sa decida in continuare in ceea ce are de facut pentru a se reechilibra.

Despre metoda actuala, aici: https://www.youtube.com/watch?v=c_o4VAmk7yo

grup de lucru livia caciuloiu

Cum se lucreaza?
Formulezi o intentie utilizand 6 elemente (cuvinte, desene, semne) care sa exprime ceea ce iti doresti sa intelegi, sa clarifici, sa simti sau sa explorezi. Urmeaza sa alegi din grupul de suport persoane care sunt rugate (si care sunt de acord) sa rezoneze cu fiecare element din intentia ta. (exemple de intentii: Eu vreau sa fiu sanatos/ Vreau sa imi simt corpul/ Vreau sa inteleg…/Vreau sa stiu cum m-am simtit cand..). Folosindu-se de capacitatea de a rezona (de a intra in contact cu realitatea celuilalt prin simturi si capacitati empatice), rezonatorii scot la iveala informatii mai putin constiente ale persoanei care lucreaza. Despre rezonanta, aici: https://www.youtube.com/watch?v=j5l6ZzCfMJE&feature=share

Urmeaza procesul personal care va clarifica dinamica psihica si posibilitatile de reglare, procesul fiind incheiat cu feedback-ul meu. Metoda propozitiei intentiei ofera avantajul de a declansa o serie de constientizari si procese de lucru ulterioare interconectate, pe care participantii au ocazia de a le integra in propriile procese de psihoterapie, obtinand o mai buna claritate legata de functionarea personala.
Vom fi impreuna incepand cu ora 9.15 si pana la aproximativ orele 18.00, timp in care vom lucra maxim 6 intentii. Vom avea o pauza de pranz de aproximativ o ora si pauze de confort dupa fiecare proces.

Contributie:
• 300 lei pentru persoanele care doresc sa isi lucreze propria intentie (si sa lucreze ca rezonatori in celelalte procese);
• 250 lei pentru clientii cabinetului care isi lucreaza propria intentie (si care participa ca rezonatori in celelalte procese);
• 200 lei pentru persoanele care doresc sa lucreze ca rezonatori.
Persoanele inscrise in grupul de lucru inchis beneficiaza de reducerea taxei de participare.

Confirmarea locului implica plata unui avans. Daca va razganditi sau nu mai puteti ajunge, astept cu deschidere o persoana desemnata spre a participa in locul dumneavoastra.
Plata se face prin virament bancar, in contul ING Bank: RO68INGB 0000 9999 0484 5710, deschis sub numele SCPP Caciuloiu si Asociatii, la denumirea platii notand “Workshop dezvoltare personala”.
Plata si participarea la acest workshop presupun acordul dumneavoastra asupra conditiilor de confidentialitate si semnarea consimtamantului informat.

Despre facilitator:
Sunt psihoterapeut autonom, membru colaborator al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei si am formari si competente acreditate avansate in psihotraumatologie. In ultimii ani am lucrat intensiv cu metoda propozitiei intentiei, am urmat masterul de Psihotraumatologie si asistare psihologica, absolvit formarea in Psihotraumatologie Multigenerationala si Constelatia Propozitiei Intentiei (cu Franz Ruppert, Diana Vasile) si am participat la o multitudine de workshop-uri formative si formari continue pentru interventia in trauma psihologica (detalii aici: http://psihomedeor.ro/psihologi-psihoterapeuti/livia-caciuloiu/). In prezent ma aflu la a doua formare in Psihotraumatologie multigenerationala orientata spre identitate (2018-2020) si in curs de formare in Marea Britanie pentru certificarea la nivel European, UK si Irlanda in utilizarea psihoterapiei EMDR in tratamentul traumei.

Incepand din 2011 am dezvoltat si implementat programe complexe de asistare psihologica a persoanelor cu trauma de pierdere. Din acelasi an am lucrat, atat in practica privata, cat si in colaborare cu ONG-uri si institutii de stat, (dir. Prevenire abandon si prevenire a traficului de persoane) cu persoane aflate in situatii de criza si cu istoric traumatic consistent (traume de relatie si sistem- violenta domestica, relatii abuzive, abandon, doliu complicat).

Ca urmare a observatiilor mele din lucrul meu individual si a practicii private cu metoda intentiei am inteles bogatia, potentialul si profunzimea acestei metode, asa incat decid sa o aplic si sa o aprofundez cu respect si deschidere.

Despre noninvazivitatea metodei, de la Gabor Mate, aici: https://www.youtube.com/watch?v=TyNT3u1NpgE
Despre metoda puteti asculta aici: https://www.youtube.com/watch?v=LHnCojrlfmk&feature=youtu.be (interviu cu Franz Ruppert)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*