Eu si identitatea mea- Grup de lucru inchis cu Metoda Propozitiei Intentiei

Grup metoda intentieiEste recunoscut si intarit de studii de specialitate faptul ca suferinta psihica se transmite transgenerational, prin intermediul relatiei de atasament dintre parinti si copii. Psihicul uman este un “fenomen multigenerational” (cf. Franz Ruppert), care adesea inglobeaza in propria-i dezvoltare urmarile relatiilor de atasament pe care le-a trait. In acest sens, simptomele din viata prezenta pot fi cu adevarat intelese, clarificate si solutionate doar privindu-ne cu compasiune si blandete intregul tablou al dezvoltarii noastre, inclusiv relatiile de atasament.
Lucrul in grupul inchis permite autoexploarea intr-un cadru terapeutic stabil si sigur, care pune bazele construirii unei retele de suport acccesibile si intre intalniri. In acelasi timp, este o ocazie de a experimenta relatii autentice si profunde- insa in care participantii vor fi stimulati sa isi pastreze autonomia, sa isi clarifice propria identitate si sa si-o manifeste in propriul ritm.
 
Grupul de lucru ti se potriveste daca:
  • Iti doresti sa iti asumi responsabilitatea pentru viata si planurile tale;
  • Iti doresti sa iti exprimi sentimentele sanatos, in functie de fiecare situatie;
  • Doresti sa ai mai multa incredere in tine, bazandu-te pe propria intelegere si cunoastere;
  • Iti doresti sa iti amintesti evenimente trecute;
  • Iti doresti sa iti recapeti increderea in oameni si sa iti construiesti relatii sanatoase;
  • Doresti sa pui limite in relatii si sa iti singur/a decizii;
  • Doresti sa iti explorezi emotiile si experientele dificile intr-un mod bland, treptat si sigur;
  • Iti doresti sa iti clarifici si construiesti propria identitate, fiind constient de mostenirea familiala si culturala, fara a te confunda cu aceasta.
Fiecare modul are 11 ore de lucru repartizate in 2 zile (7 ore sambata, 4 ore duminica sau 4 ore vinerea, 7 ore sambata) si cuprinde:
– Lucrul propriei intentii, respectiv, lucrul ca rezonator in procesele colegilor de grup;
– Debriefing legat de lucrul personal si suport terapeutic, bazat pe teoria si psihoterapia identitatii actualizate (IoPT);
– Prezentare a tematicii modulului cu clarificari bazate pe lucrul practic al participantilor, pentru o mai buna intelegere a propriei functionari si pentru identificarea pasilor sanatosi pentru gestionarea propriului proces.
Metoda propozitiei intentiei ofera avantajul de a declansa o serie de constientizari si procese de lucru ulterioare interconectate, pe care participantii vor avea posibilitatea de a le intelege si integra ca atare. Fiecare lucru personal va clarifica asezarea psihica a persoanei in prezent, aducand in prim plan identificarea resurselor din partile sanatoase, strategiile de supravietuire si variantele de insanatosire. Despre metoda actuala, aici: https://www.youtube.com/watch?v=c_o4VAmk7yo

Despre facilitator:

Livia Caciuloiu – Psihoterapeut autonom, acreditat IoPT, membru colaborator al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei cu formari internationale si competente acreditate avansate in psihotraumatologie.

Incepand din 2011 am dezvoltat si implementat in Bucuresti programe complexe de asistare psihologica a persoanelor cu trauma de pierdere, lucrand atat in practica privata, cat si in colaborare cu ONG-uri si institutii de stat (dir. Prevenire abandon si prevenire a traficului de persoane) cu sute de persoane aflate in situatii de criza si cu istoric traumatic consistent (traume de relatie si sistem- violenta domestica, relatii abuzive, abandon, doliu complicat). Ulterior am urmat masterul de Psihotraumatologie si asistare psihologica, am absolvit formarea in Psihotraumatologie Multigenerationala si Constelatia Propozitiei Intentiei (cu Franz Ruppert, Diana Vasile) si am participat la o multitudine de workshop-uri formative si prelegeri pentru interventia in psihotrauma, conduse de formatori de renume international (Franz Ruppert, Ad de Jongh, Gabor Mate). In prezent ma aflu la a doua formare in Psihotraumatologie multigenerationala orientata spre identitate (2018-2020) si in curs de formare in Marea Britanie pentru certificare la nivel European, UK si Irlanda in utilizarea terapiei traumei prin EMDR.

Ca urmare a observatiilor mele din lucrul meu individual si a practicii private cu metoda intentiei am inteles bogatia, potentialul si profunzimea acestei metode, asa incat decid sa o aplic si sa o aprofundez cu respect si responsabilitate.
Despre intreaga mea experienta si pregatire mea cititi aici: http://psihomedeor.ro/psihologi-psihoterapeuti/livia-caciuloiu/

 

Datele modulelor:
Modulul 1: 21, 22 septembrie
– datele urmatoarelor intalniri vor fi anuntate participantilor inscrisi.
Grupul va fi format din 7- maxim 10 participanti constanti.
 
Confirmari si rezervari: Pentru a primi structura tematica a modulelor, datele acestora si informatii legate de costuri, va rugam sa transmiteti un email la psihlivia.caciuloiu@gmail.com.
Termenul de inscriere: 8 septembrie.
Locurile sunt limitate si se vor ocupa in ordinea confirmarii de inscriere.
Plata si participarea la acest workshop presupun acordul dumneavoastra asupra conditiilor de confidentialitate si semnarea consimtamantului informat.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*