Cum este un consilier al carierei?

Consilierul in cariera un specialist cu pregatire teoretica si practica in utilizarea unor mijloace specifice de investigare psihologica specifice domeniului, asa cum sunt observatia, interviul, metoda biografica sau metoda analizei produselor activitatii.

El are  abilitati de comunicare dezvoltate, nu emite judecati de valoare fata de client si este capabil sa stabileasca o relatie autentica, aceasta constituind un factor determinant pentru eficienta sedintelor de consiliere ulterioare. Consilierul este un bun negociator, iar capacitatea lui de a se organiza eficient ii va permite pe de o parte sa asiste un numar din ce in ce mai mare de persoane, si pe de alta parte il va sustine in exercitarea calitatatii sale de bun pedagog, invatandu-si clientii in timpul sedintelor sa isi planifice si sa isi prioritizeze activitatile singuri, in functie de nevoile lor.

Consilierul in cariera detine informatii referitoare la dinamica pietei de munca, cunoaste modalitatile de formare potrivite, descrierile ocupatiilor, filierele de angajare si detaliile legate de prezentarea clientului unui potential angajator.

Formarea initiala si continua a consilierilor trebuie să fie acreditata în lucrul cu adultii si necesita parcurgerea unor programe speciale de pregatire. In acest fel, dezvoltarea personala şi profesionala a consilierului carierei ii va permite acestuia cunoasterea si analiza nevoilor, abilitatilor, resurselor, motivatiilor, valorilor si trasaturilor de personalitate ale clientului care il pot sprijini in desfasurarea unei activitati profesionale eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

Lasa-ti aici adresa de email si vei primi cele mai recente stiri si materiale semnate de echipa noastra!

Te-ai abonat cu succes. Multumim!

Contact
Suna acum!