Manipularea prin vina

Cum invingem manipularea prin vina?

Am scris pentru site-ul Psychologies cateva directii prin care putem indentifica o persoana manipulatoare si cum ii putem dezamorsa capcanele. Cititi aici intregul articol.

Manipularea prin vina“Pentru a invinge manipularea prin vina este nevoie sa intervenim in relatia cu manipulatorul, pentru a ii transmite constienta tacticii si pentru a pune limite, dar mai ales in relatia cu propria persoana.

Strategiile de manipulare functioneaza atat de bine cand ne supraresponsabilizam sau ne asumam raspunderea greselilor altora.

Este eficienta si cand traim teama de a nu pierde o relatie (chiar si cu o persoana care nu ne respecta emotiile si nevoile), teama de abandon sau de singuratate, nevoia de a face pe plac sau de a fi apreciata.

Pentru a pune limite adecvat si a preveni astfel de situatii in viitor, va fi nevoie sa iti asumi temerile, neincrederea in ceea ce stii ca oferi, sa iti accepti vulnerabilitatile si sa construiesti tinand cont de ele o stima de sine sanatoasa, bazata pe resursele tale reale.”

Sursa foto: http://www.psychologies.ro/cunoaste-te-2/ce-este-si-cum-invingem-manipularea-prin-vina-2150408

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

Lasa-ti aici adresa de email si vei primi cele mai recente stiri si materiale semnate de echipa noastra!

Te-ai abonat cu succes. Multumim!

Contact
Suna acum!